Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorOlberg, Ellen Kristine
dc.contributor.authorStrøm, Turid
dc.contributor.authorRogneby, Thor Johannes
dc.contributor.authorAbrahamsen, Unni
dc.contributor.authorEltun, Ragnar
dc.date.accessioned2018-07-16T09:59:30Z
dc.date.available2018-07-16T09:59:30Z
dc.date.created2018-07-15T13:56:18Z
dc.date.issued2005
dc.identifier.isbn82-479-0521-3
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2505645
dc.description.abstractDet er skrevet en rapport om dyrking og bruk av proteinråvarer i økologisk landbruk. Proteinvekster som erter, lupin, åkerbønne og rybs/raps er aktuelle fôrmidler både til drøvtyggere, fjørfe og gris. Proteinbehovet til disse dyreslagene kan dekkes med norsk produksjon forutsatt tilgang på både belgvekster og oljevekster. Av belgvekstene er det mulig å få til størst produksjon av erter, mens åkerbønne og lupin kan dyrkes i områdene med lengst vekstsesong. For å få i gang en økologisk oljevekstproduksjon må det utvikles dyrkingsteknikker som bedrer vinterherdigheten hos høstoljevekstene. Likeså må en finne løsninger på spillfrøproblemene og næringskrav ved produksjon av vår- og høstoljevekster. For begge vekstgrupper er det utfordringer knyttet til sjukdommer og skadedyr.nb_NO
dc.description.abstractProduksjon av proteinråvarer til økologisk kraftfôrnb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherPlanteforsknb_NO
dc.relation.ispartofGrønn kunnskap e
dc.relation.ispartofseriesGrønn kunnskap e;9(104) 2005
dc.titleProduksjon av proteinråvarer til økologisk kraftfôrnb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.description.versionpublishedVersionnb_NO
dc.source.pagenumber25nb_NO
dc.source.volume9nb_NO
dc.source.issue104nb_NO
dc.identifier.cristin1597366
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel