Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorRøthe, Gunnlaug
dc.coverage.spatialNorge, Tromsnb_NO
dc.date.accessioned2018-07-25T14:31:15Z
dc.date.available2018-07-25T14:31:15Z
dc.date.issued2007-04-23
dc.identifier.isbn978-82-17-00178-2
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2506507
dc.description.abstractDet er kjent at mange viltveksande planteartar gjennom tidene har vore brukt som mat og i folkemedisinsk samanheng. Likevel er det etter som ein kjenner til gjort få undersøkinger av viltveksande vekstar i Norge med omsyn til mat- og helsefremjande plantar. Formålet med dette tiltaket/forprosjektet var å setje fokus på utnytting av det biologiske mangfaldet av viltveksande plantar og medverke til at fleire brukar og utnyttar urter. Det er også eit ønskje å medverke til at fleire økologiske produkt kjem på marknaden for å dekke den aukande etterspørselen etter økologiske varer. I 2006 vart plantedelar frå 14 ulike viltveksande plantar hausta i tre område i Troms og analysert for total antioksidant- kapasitet ved hjelp av FRAP-metoden. Resultatet viser at det er stor variasjon i innhald mellom plante-artane og at fleire artar som t.d. bjørkeblad (144 mmol/100 g) og mjødurtblomst (215 mmol/100 g) har høge verdiar for antioksidantinnhald.nb_NO
dc.language.isonnonb_NO
dc.publisherBioforsknb_NO
dc.relation.ispartofseriesBioforsk rapport;2(19) 2007
dc.subjectViltveksande urternb_NO
dc.subjectantioksidantinnhaldnb_NO
dc.titleViltveksande urter som krydder og helsekost/ Wild herbs as spice and healthy foodnb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.subject.nsiVDP::Landbruks- og Fiskerifag: 900::Landbruksfag: 910nb_NO
dc.subject.nsiVDP::Medisinske Fag: 700::Helsefag: 800::Ernæring: 811nb_NO
dc.source.pagenumber17nb_NO
dc.source.volume2nb_NO
dc.source.issue19nb_NO
dc.relation.projectBioforsk: 1610072nb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel