dc.contributor.author | Røthe, Gunnlaug | |
dc.coverage.spatial | Norge, Troms | nb_NO |
dc.date.accessioned | 2018-07-25T14:31:15Z | |
dc.date.available | 2018-07-25T14:31:15Z | |
dc.date.issued | 2007-04-23 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-17-00178-2 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2506507 | |
dc.description.abstract | Det er kjent at mange viltveksande planteartar gjennom tidene har vore brukt som mat og i folkemedisinsk samanheng. Likevel er det etter som ein kjenner til gjort få undersøkinger av viltveksande vekstar i Norge med omsyn til mat- og helsefremjande plantar. Formålet med dette tiltaket/forprosjektet var å setje fokus på utnytting av det biologiske mangfaldet av viltveksande plantar og medverke til at fleire brukar og utnyttar urter. Det er også eit ønskje å medverke til at fleire økologiske produkt kjem på marknaden for å dekke den aukande etterspørselen etter økologiske varer. I 2006 vart plantedelar frå 14 ulike viltveksande plantar hausta i tre område i Troms og analysert for total antioksidant- kapasitet ved hjelp av FRAP-metoden. Resultatet viser at det er stor variasjon i innhald mellom plante-artane og at fleire artar som t.d. bjørkeblad (144 mmol/100 g) og mjødurtblomst (215 mmol/100 g) har høge verdiar for antioksidantinnhald. | nb_NO |
dc.language.iso | nno | nb_NO |
dc.publisher | Bioforsk | nb_NO |
dc.relation.ispartofseries | Bioforsk rapport;2(19) 2007 | |
dc.subject | Viltveksande urter | nb_NO |
dc.subject | antioksidantinnhald | nb_NO |
dc.title | Viltveksande urter som krydder og helsekost/ Wild herbs as spice and healthy food | nb_NO |
dc.type | Research report | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Landbruks- og Fiskerifag: 900::Landbruksfag: 910 | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Medisinske Fag: 700::Helsefag: 800::Ernæring: 811 | nb_NO |
dc.source.pagenumber | 17 | nb_NO |
dc.source.volume | 2 | nb_NO |
dc.source.issue | 19 | nb_NO |
dc.relation.project | Bioforsk: 1610072 | nb_NO |