• Økologisk mat i storhusholdninger – hvorfor og hvordan? Introduksjon av økologisk mat ved St. Olavs Hospital 

      Solemdal, Liv; Birkeland, Liv (Bioforsk FOKUS;1(15) 2006, Research report, 2006)
    • Økologisk mat – bra for klimaet 

      Serikstad, Grete Lene (Bioforsk TEMA;2(15) 2007, Research report, 2007)
      Bruk av økologisk mat begrunnes ofte med argumenter om bedre helse og miljø. I økologisk matproduksjon bidrar lavere energiforbruk, oppbygging av organisk materiale i jord og ingen bruk av kunstgjødsel og kjemisk-syntetiske ...
    • Økologisk matproduksjon – energiforbruk 

      Serikstad, Grete Lene (Bioforsk TEMA;2(16) 2007, Research report, 2007)
      Energibruk bør inngå i vurdering av landbrukets miljøprofil. Minst mulig bruk av fossile energikilder er et mål i økologisk landbruk. Undersøkelser viser lavere energiforbruk i økologisk drift sammenlignet med konvensjonelt ...
    • Økologisk melk og meieriprodukter 

      Serikstad, Grete Lene (Bioforsk TEMA;2(8) 2007, Research report, 2007)
      Økologisk melk, rømme, ost og smør kommer fra kyr på økologiske gårder. Melka hentes og håndteres atskilt fra vanlig melk på meieriet, og emballasjen merkes med Ø-merket for at du som forbruker skal finne produktene i butikken.
    • Økologisk mjølkeproduksjon - langtidsstudier på Tingvoll gard 1991-2013 

      Strøm, Turid; Ebbesvik, Martha (Bioforsk Rapport;, Research report, 2014)
      Rapporten omhandler den økologiske mjølkeproduksjonen på Tingvoll gard. Tingvoll gard ligger i Tingvoll kommune på Nordmøre og eies av Norsk senter for økologisk landbruk. Hele gården ble godkjent for økologisk drift i ...
    • Økologisk sauehald - kort innføring 

      Ebbesvik, Martha; Grøva, Lise; Strøm, Turid (Bioforsk FOKUS, Research report, 2012)
    • Økologisk sauekjøttproduksjon i Troms og Finnmark – Statusrapport 2005 

      Røthe, Gunnlaug (Bioforsk rapport;1(55) 2006, Research report, 2006-06-01)
      Prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom forsøksringene i Troms og Finnmark og Bioforsk Nord Holt. I 2005, som er andre prosjektår, gikk det mye tid til gårdsbesøk og vurderinger av muligheter og begrensinger for omlegging ...
    • Økologisk selvrekrutterende storfekjøttproduksjon − kort innføring 

      Strøm, Turid; Ringdal, Grethe; Nafstad, Ola; Stokke, Tore; Svendsen, Asgeir (Bioforsk FOKUS;7(5) 2012, Book, 2012)
      I økologisk landbruk er det et mål at drifta skal basere seg mest mulig på gårdens egne, lokale og fornybare ressurser. Fôret dyrkes uten lettløselig kunstgjødsel og kjemiske sprøytemidler. I husdyrholdet skal det legges ...
    • Økologiske dyrkingsmedia til veksthuskulturer. 

      Verheul, Michel; Hanslin, Hans Martin (Bioforsk TEMA;, Research report, 2014)
      Veksthuskulturer stiller høye krav til dyrkingsmedier med hensyn til næring, struktur og stabilitet. Utvalget av godkjente økologiske dyrkingsmedia for norsk veksthusproduksjon er begrenset og har variabel kvalitet. ...
    • Økologiske epler – sunt og godt! 

      Serikstad, Grete Lene (Bioforsk TEMA;2(6) 2007, Research report, 2007)
      Økologiske epler dyrkes uten bruk av lettløselig kunstgjødsel og kjemisk-syntetiske sprøytemidler. Slike epler har et høyt innhold av vitaminer og antioksidanter. Epler med Ømerke er ikke vokset. Mange mener at de smaker ...
    • Økologiske produkter – spørsmål og svar 

      Serikstad, Grete Lene (Bioforsk TEMA;2(11) 2007, Research report, 2007)
      Her finner du svar på vanlige spørsmål som kundene stiller om økologiske produkter. Hva er økologisk landbruk? Hvorfor merpris? Er økologisk mat sunnere og mer miljøvennlig? Kan vi stole på kontrollen av slike produkter?
    • Økonomi i økologisk potetdyrking 

      Friis Pedersen, Susanne; Ebbesvik, Martha; Bysveen, Kari; Grøtta, Maud (Bioforsk TEMA;8(14) 2013, Research report, 2013)
      Agronomi, investeringsnivå og omsetningsform er de faktorene som mest påvirker økonomien i økologisk potetdyrking. Agronomiske tiltak som bedrer økonomien spenner vidt. I dette temaarket er det tatt med litt om arealets ...
    • Økonomisk opmaaling av torvmyrer paa Jæderen 

      Thaulow, J. G. (Journal article, 1918-06)
    • Økonomisk utnyttelse av myrer i Norge 

      Lie, Ole (Journal article, 1974-06)
    • Økt forskning av eng- og beitevekster 

      Løddesøl, Aasulv (Journal article, 1964-01)
    • Økt kunnskapsbehov ved dimensjonering av grøftesystemer i et endret klima 

      Deelstra, Johannes; Grønsten, Heidi A. (Bioforsk TEMA;, Research report, 2014)
      Dimensjoneringen av grøftesystemer blir bestemt av lokale nedbørsforhold, veksttype og jordart. Klimaframskrivninger viser til en økning i forventet årsnedbør samt flere episoder med høy nedbørintensitet som under visse ...
    • Økt produktivitet i veksthusagurk ved redusert angrep av Pythium-råte 

      Toppe, Brita; Verheul, Michel; Herrero, Maria-Luz; Grimstad, Svein O. (Bioforsk rapport;2(71) 2007, Research report, 2007-07-20)
      Pythium aphanidermatum er et rotpatogen som gir aggressiv rotråte i veksthusagurk (Cucumis sativus). Rapporten beskriver resultater fra forsøk gjennomført ved Bioforsk Plantehelse/Vest Særheim med utprøving av kjemiske og ...
    • Østersurt (Mertensia maritima L.) - en arktisk strandplante med et navn som beskriver smaken 

      Dragland, Steinar; Skarpaas, Olav (Bioforsk TEMA;1(27) 2006, Research report, 2006)
      Østersurt, oyster plant eller oyster leaf, - bare navnet kan sette i gang produksjonen av fordøyelsesvæsker i munn og mage. De saftige blågrønne bladene hevdes å smake som østers, og det skiller produktet fra de andre ...
    • Øydeleggjing av dyrka jord 

      Sandvik, J. Ø. (Journal article, 1964-01)