Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorBolli, Randi
dc.contributor.authorChristiansen, Agnethe
dc.date.accessioned2021-11-22T14:05:25Z
dc.date.available2021-11-22T14:05:25Z
dc.date.created2021-11-18T08:03:52Z
dc.date.issued2021-11
dc.identifier.citationNIBIO POP. 2021, 7 (30), .en_US
dc.identifier.isbn978-82-17-02949-6
dc.identifier.issn2464-1170
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2830749
dc.description.abstractI 2020 ble det analysert 1107 prøver av ferske, fryste eller bearbeidede matvarer fra konvensjonell produksjon og 167 prøver av økologiske matvarer i overvåkingsprogrammet «Rester av plantevernmidler i næringsmidler» som NIBIO utfører på oppdrag av og i samarbeid med Mattilsynet. Prøveuttaket omfattet 106 ulike vareslag fra 62 forskjellige land. Av de 1274 prøvene var 30 % norskproduserte næringsmidler, 35 % var produkter fra EU/EØS-land og 35 % av matvarene var importert fra tredjeland. Resultatene viser at innholdet av rester av plantevernmidler i næringsmidler på det norske markedet er lavt. I mer enn 97 % av prøvene som ble tatt ut i 2020 fra konvensjonell produksjon, er innholdet innenfor de fastsatte grenseverdiene. Det var funn over grenseverdi i to norske prøver, tre prøver fra EU/EØS-land og 22 prøver fra tredjeland.en_US
dc.language.isonoben_US
dc.relation.ispartofseriesNIBIO-pop;7(30) 2021
dc.titleOvervåkingsresultater for plantevernmidler i næringsmidler 2020en_US
dc.typeJournal articleen_US
dc.description.versionpublishedVersionen_US
dc.source.pagenumber8en_US
dc.source.volume7en_US
dc.source.journalNIBIO POPen_US
dc.source.issue30en_US
dc.identifier.cristin1955750
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel