Arktisk storfekjøttproduksjon
Hansen, Inger; Jørgensen, Grete M.; Berge, Christine K.; Nagel-Alne, Gunvor E.; Gilhuus, Marianne; Stubsjøen, Solveig M.; Ellingsen-Dalskau, Kristian; Mejdell, Cecilie M.
Others
Permanent lenke
https://hdl.handle.net/11250/2835329Utgivelsesdato
2021-12Metadata
Vis full innførselSamlinger
- NIBIO POP [302]
Sammendrag
Produksjonen av storfekjøtt i Norge kjennetegnes bl.a. av stor variasjon med hensyn til fjøsbygg,
driftssystemer, driftsrutiner og beiteforhold. Vi har besøkt 30 gårdsbruk og spurt produsentene
selv om hva som er de viktigste suksessfaktorene for god produksjon og dyrevelferd i storfekjøttproduksjonen.
I en serie på tre NIBIO-POPer publiseres resultater fra prosjektene «Arktisk storfekjøttproduksjon
» (Hansen & Jørgensen 2016) og «Storfekjøttproduksjon i fjellregionen» (Berge
m.fl. 2017). Dette er den andre, hvor vi deler bøndenes anbefalinger for god dyrevelferd og trygg
produksjon. Målgruppa er storfekjøttprodusenter, spesielt de som er i etableringsfasen.