• Bærekraft i arktisk lokalmatproduksjon 

      Gillund, Frøydis; Helgesen, Hilde; Halland, Hilde (NIBIO Rapport, Research report, 2023)
      Denne rapporten omhandler bærekraft og lokalmatproduksjon i Arktis og presenterer resultater fra en litteraturanalyse og to workshoper med ystere fra Nord-Norge. Resultatene fra workshopene viser at ysterne har et helhetlig ...
    • Fag- og yrkesopplæring i matindustrien 

      Prestvik, Anne; Helgesen, Hilde; Rålm, Per Christian (NIBIO Rapport;2(41) 2016, Research report, 2016-04-14)
      Denne rapporten er resultat av undersøkelser som er ment å være innspill til Utdanningsdirektoratets gjennomgang av tilbudsstrukturen i fag- og yrkesopplæringen. NIBIO fikk i oppdrag å undersøke nærmere kompetansebehovet ...
    • Healthy living, nutrition and food waste in the Barents region 

      Helgesen, Hilde; Rautio, Arja; Piippo, Sari; Pongrácz, Eva; Golubeva, Elena; Soloviev, Andrey; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Themistoklis, Altintzoglou (NIBIO Rapport;3(12) 2017, Research report, 2017-02-01)
      Dette prosjektet, «Healthy lifestyle choices in the Arctic» eller «Beslutninger om sunn mat og livsstil i de arktiske områdene», er finansiert av Nordisk Ministerråd gjennom det Arktiske samarbeidsprogrammet 2015-2017. ...
    • Kuldetolerante grønnsaker kan bidra til landbruksproduksjon over hele landet og gi økt verdiskapning. 

      Skar, Siv; Hykkerud, Anne Linn; Helgesen, Hilde (NIBIO Rapport;5 (61) 2019, Research report, 2019-07)
      Kuldetolerante grønnsaker er planter som har utviklet beskyttelse av vekstpunktet mot kulde og frost. Selv med noen frostnetter er, fortsetter disse plantene å vokse når temperatur og lys om dagen, tillater det. Det gir ...
    • Landbrukets kompetansebehov og utdanninger 

      Prestvik, Anne; Ystad, Eystein; Pettersen, Ivar; Helgesen, Hilde; Romsaas, Ingrid (NIBIO-rapport;6(171) 2020, Research report, 2020-12)
      Denne rapporten gjør en gjennomgang av kompetansebehovet i landbrukets verdikjeder, inkludert matindustrien. Det er også en oversikt og gjennomgang av utdanningstilbudene, fra videregående til universitet, som er rettet ...
    • Norskprodusert frukt og grønt - mattrygghet og plantevernmidler En utredning finansiert av Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri 

      Stenrød, Marianne; Havranek, Ivo; Helgesen, Hilde (NIBIO Rapport, Research report, 2024)
      Hovedmålet med arbeidet som presenteres her har vært å avklare sammenhenger mellom produksjonspraksis og funn av plantevernmidler i utvalgte matvarer som inngår i den pågående norske mattrygghetsovervåkingen, og vurdere ...
    • Sanking, kultivering, høsting og bruk av ville spiselige vekster i fjellandbruket i Innlandet fylke, Oslo og Viken, Trøndelag, Vestfold og Telemark. 

      Helgesen, Hilde; Daugstad, Kristin; Thomsen, Mette Goul (NIBIO Rapport, Research report, 2023)
      Denne rapporten omhandler sanking, kultivering, høsting og bruk av ville spiselige vekster i fjellandbruket og presenterer resultater fra intervjuer med næringsaktører, fra et webinar og fra en litteraturstudie om bærekraftig ...