• EAT-Lancet-kommisjonens rapport belyst fra ulike perspektiv 

      Korsæth, Audun (NIBIO Rapport;5(83) 2019, Research report, 2019-06)
      EAT-Lancet-rapporten «Food in the Anthropocene» ble publisert i det velrenommerte tidsskriftet Lancet 17.januar 2019, og rapporten har fått mye oppmerksomhet i ettertid. Til sammen 37 forskere og eksperter har bidratt i ...
    • Jordvernets begrunnelser Kunnskapsgrunnlag for revidert jordvernstrategi 

      Bardalen, Arne; Aune-Lundberg, Linda; Ulfeng, Hege (NIBIO-rapport;7(72) 2021, Research report, 2021-04)
      Denne rapporten er utarbeidet som kunnskapsgrunnlag for Regjeringens revisjon av norsk jordvernstrategi og et eventuelt forsterket jordvernmål. Rapporten omtaler sammenhenger mellom jordvern og bærekraft. Vi beskriver ...
    • Veien til bedre bærekraft – Et dybdestudie i grøntnæringa i nord 

      Halland, Hilde (NIBIO-rapport;7(191) 2021, Research report, 2021-11)
      Denne rapporten er en sammenstilling av prosjektet ‘Grøntproduksjon i nord: mot en bærekraftig fremtid’, som ble gjennomført vinteren 2020/2021. Formålet med prosjektet var å undersøke hva en bærekraftig gård i Nord-Norge ...