EAT-Lancet-kommisjonens rapport belyst fra ulike perspektiv
Research report
Published version
Permanent lenke
http://hdl.handle.net/11250/2600876Utgivelsesdato
2019-06Metadata
Vis full innførselSamlinger
- Divisjon for matproduksjon og samfunn [1091]
- NIBIO RAPPORT [1601]
- Publikasjoner fra CRIStin - NIBIO [4789]
Sammendrag
EAT-Lancet-rapporten «Food in the Anthropocene» ble publisert i det velrenommerte tidsskriftet Lancet 17.januar 2019, og rapporten har fått mye oppmerksomhet i ettertid. Til sammen 37 forskere og eksperter har bidratt i arbeidet med rapporten, der målet har vært å beskrive et universelt, sunt referanse-kosthold kvantitativt, som integrerer globale, vitenskapelige grenseverdier for å redusere miljøødeleggende matproduksjon på alle nivå. I denne NIBIO-rapporten er EAT-Lancet-rapporten vurdert fra ulike perspektiv; fra et vitenskapelig ståsted, fra et realpolitisk ståsted, fra et nasjonalt ståsted og fra et forbrukerperspektiv. Her fokuseres det på bærekraftsanalysene i EAT-Lancetrapporten, og ikke på de ernæringsmessige vurderingen, selv om de sistnevnte absolutt kan diskuteres.....