Blar i Norsk institutt for bioøkonomi på tittel
Viser treff 9766-9785 av 9950
-
Økologisk landbruk og matvaresikkerhet – FAO-konferanse 3.-5. mai 2007
(Bioforsk rapport;2(111) 2007, Research report, 2007-10-15)I mai 2007 arrangerte FAO et tre dagers seminar om økologisk landbruk og matvaresikkerhet. Rapporten er en presentasjon av framlagte resultater og diskusjoner som fant sted under denne konferansen. Temaet blei belyst gjennom ... -
ØKOLOGISK LANDBRUK Produksjon og bruk av eget såkorn
(NIBIO-pop;8(17) 2022, Journal article, 2022-05)Godt såkorn er en forutsetning for en vellykket kornproduksjon. Såkorn bør ha høy spireevne, være friskt, og ha minst mulig innblanding av annet frø. Rensing og kvalitetstesting er viktig for å oppnå dette, men grunnlaget ... -
Økologisk landbruk sin spydspissfunksjon
(Research report, 2015)The role of organic agriculture as a means for achieving sustainability in food production is studied. The following is investigated: - How has organic agriculture affected agricultural practices in general - Proven effects ... -
Økologisk landskapsplan for Østmarka (og Sørmarka) - en faglig vurdering
(Oppdragsrapport fra Skog og landskap;03/2007, Research report, 2007) -
Økologisk mat i de nordiske landene - tilgang på råvarer og faktorer som påvirker omsetning av økologisk mat
(Bioforsk Rapport;, Research report, 2014)Det er samlet informasjon om markedet for økologisk mat i de nordiske landene. Ulikheter mellom landene er belyst ved å sammenligne faktorer som politiske mål og oppfølging av disse, innenlands produksjon av økologisk mat, ... -
Økologisk mat i Forsvaret - Hva mener brukerne av Forsvarets messer om økologisk matservering?
(Bioforsk rapport;6(55) 2011, Research report, 2011-04-19)Det er gjennomført en spørreundersøkelse ved fire av Forsvarets avdelinger, for å finne ut hva brukerne mener om å servere økologisk mat i Forsvarets messer og hvilke holdninger de har til slik mat. -
Økologisk mat i offentlig sektor
(NILF Notat;2007-4, Research report, 2007-02)I 2005 var 3,5 % av jordbruksarealene økologiske, og det var registrert 2 496 godkjente, økologiske produsenter i Norge. Andelen økologisk produksjon varierer mellom ulike landsdeler og produksjoner. Produksjonen av økologisk ... -
Økologisk mat i storhusholdninger – hvorfor og hvordan? Introduksjon av økologisk mat ved St. Olavs Hospital
(Bioforsk FOKUS;1(15) 2006, Research report, 2006) -
Økologisk mat – bra for klimaet
(Bioforsk TEMA;2(15) 2007, Research report, 2007)Bruk av økologisk mat begrunnes ofte med argumenter om bedre helse og miljø. I økologisk matproduksjon bidrar lavere energiforbruk, oppbygging av organisk materiale i jord og ingen bruk av kunstgjødsel og kjemisk-syntetiske ... -
Økologisk matproduksjon – energiforbruk
(Bioforsk TEMA;2(16) 2007, Research report, 2007)Energibruk bør inngå i vurdering av landbrukets miljøprofil. Minst mulig bruk av fossile energikilder er et mål i økologisk landbruk. Undersøkelser viser lavere energiforbruk i økologisk drift sammenlignet med konvensjonelt ... -
Økologisk melk og meieriprodukter
(Bioforsk TEMA;2(8) 2007, Research report, 2007)Økologisk melk, rømme, ost og smør kommer fra kyr på økologiske gårder. Melka hentes og håndteres atskilt fra vanlig melk på meieriet, og emballasjen merkes med Ø-merket for at du som forbruker skal finne produktene i butikken. -
Økologisk mjølkeproduksjon - langtidsstudier på Tingvoll gard 1991-2013
(Bioforsk Rapport;, Research report, 2014)Rapporten omhandler den økologiske mjølkeproduksjonen på Tingvoll gard. Tingvoll gard ligger i Tingvoll kommune på Nordmøre og eies av Norsk senter for økologisk landbruk. Hele gården ble godkjent for økologisk drift i ... -
Økologisk mjølkeproduksjon uten kraftfôr
(NIBIO RAPPORT;4(41) 2018, Research report, 2018-03-21)Det er økende interesse hos forbrukere for mjølk og mjølkeprodukt som er produsert uten bruk av kraftfôr med bare beite og konservert gras i fôrrasjonen. Rørosmeieriet AS, som foredler økologisk produsert mjølk, er interessert ... -
Økologisk produksjon av høstraps
(Journal article, 2024)Rapsfrø er etterspurt råvare til proteinfôr og olje til mat. Høstraps egner seg godt i vekstskifte med korn og åkervekster, men trenger lang veksttid. Eng som forgrøde gir størst mulighet for tidlig etablering. Med sine ... -
Økologisk sauehald - kort innføring
(Bioforsk FOKUS, Research report, 2012) -
Økologisk sauekjøttproduksjon i Troms og Finnmark – Statusrapport 2005
(Bioforsk rapport;1(55) 2006, Research report, 2006-06-01)Prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom forsøksringene i Troms og Finnmark og Bioforsk Nord Holt. I 2005, som er andre prosjektår, gikk det mye tid til gårdsbesøk og vurderinger av muligheter og begrensinger for omlegging ... -
Økologisk selvrekrutterende storfekjøttproduksjon − kort innføring
(Bioforsk FOKUS;7(5) 2012, Book, 2012)I økologisk landbruk er det et mål at drifta skal basere seg mest mulig på gårdens egne, lokale og fornybare ressurser. Fôret dyrkes uten lettløselig kunstgjødsel og kjemiske sprøytemidler. I husdyrholdet skal det legges ... -
Økologisk tilstand i kalkete bekker og innsjøer i Romeriksåsene 1989–2014
(Research report, 2018) -
Økologisk veksthusproduksjon i bakken
(NIBIO-rapport;8(32) 2022, Research report, 2022-03)Nytt regelverk for økologisk landbruk blir fra 2022 gjeldende i Norge via EØS-avtalen. Da blir det forbud mot å dyrke økologiske grønnsaker i avgrensa medium, med mindre plantene selges i potte til forbruker. Uavgrensa ... -
Økologiske dyrkingsmedia til veksthuskulturer.
(Bioforsk TEMA;, Research report, 2014)Veksthuskulturer stiller høye krav til dyrkingsmedier med hensyn til næring, struktur og stabilitet. Utvalget av godkjente økologiske dyrkingsmedia for norsk veksthusproduksjon er begrenset og har variabel kvalitet. ...