Økologisk produksjon av høstraps
Frøseth, Randi Berland; Abrahamsen, Unni; Adler, Steffen Andreas; Evju, Ingvild; Grieu, Chloé; Rostad, Bjørn Inge; Waalen, Wendy
Journal article
Published version
Permanent lenke
https://hdl.handle.net/11250/3134728Utgivelsesdato
2024Metadata
Vis full innførselSamlinger
- Divisjon for matproduksjon og samfunn [1031]
- NIBIO POP [310]
- Publikasjoner fra CRIStin - NIBIO [4576]
Originalversjon
NIBIO POP. 2024, 10 (24), .Sammendrag
Rapsfrø er etterspurt råvare til proteinfôr og olje til mat. Høstraps egner seg godt i vekstskifte med korn og åkervekster, men trenger lang veksttid. Eng som forgrøde gir størst mulighet for tidlig etablering. Med sine pålerøtter har rapsplantene god effekt på jordstrukturen, og er en god forgrøde til for eksempel hvete. Økologisk produksjon av høstraps