Blar i Norsk institutt for bioøkonomi på tittel
Viser treff 9769-9788 av 9950
-
Økologisk landskapsplan for Østmarka (og Sørmarka) - en faglig vurdering
(Oppdragsrapport fra Skog og landskap;03/2007, Research report, 2007) -
Økologisk mat i de nordiske landene - tilgang på råvarer og faktorer som påvirker omsetning av økologisk mat
(Bioforsk Rapport;, Research report, 2014)Det er samlet informasjon om markedet for økologisk mat i de nordiske landene. Ulikheter mellom landene er belyst ved å sammenligne faktorer som politiske mål og oppfølging av disse, innenlands produksjon av økologisk mat, ... -
Økologisk mat i Forsvaret - Hva mener brukerne av Forsvarets messer om økologisk matservering?
(Bioforsk rapport;6(55) 2011, Research report, 2011-04-19)Det er gjennomført en spørreundersøkelse ved fire av Forsvarets avdelinger, for å finne ut hva brukerne mener om å servere økologisk mat i Forsvarets messer og hvilke holdninger de har til slik mat. -
Økologisk mat i offentlig sektor
(NILF Notat;2007-4, Research report, 2007-02)I 2005 var 3,5 % av jordbruksarealene økologiske, og det var registrert 2 496 godkjente, økologiske produsenter i Norge. Andelen økologisk produksjon varierer mellom ulike landsdeler og produksjoner. Produksjonen av økologisk ... -
Økologisk mat i storhusholdninger – hvorfor og hvordan? Introduksjon av økologisk mat ved St. Olavs Hospital
(Bioforsk FOKUS;1(15) 2006, Research report, 2006) -
Økologisk mat – bra for klimaet
(Bioforsk TEMA;2(15) 2007, Research report, 2007)Bruk av økologisk mat begrunnes ofte med argumenter om bedre helse og miljø. I økologisk matproduksjon bidrar lavere energiforbruk, oppbygging av organisk materiale i jord og ingen bruk av kunstgjødsel og kjemisk-syntetiske ... -
Økologisk matproduksjon – energiforbruk
(Bioforsk TEMA;2(16) 2007, Research report, 2007)Energibruk bør inngå i vurdering av landbrukets miljøprofil. Minst mulig bruk av fossile energikilder er et mål i økologisk landbruk. Undersøkelser viser lavere energiforbruk i økologisk drift sammenlignet med konvensjonelt ... -
Økologisk melk og meieriprodukter
(Bioforsk TEMA;2(8) 2007, Research report, 2007)Økologisk melk, rømme, ost og smør kommer fra kyr på økologiske gårder. Melka hentes og håndteres atskilt fra vanlig melk på meieriet, og emballasjen merkes med Ø-merket for at du som forbruker skal finne produktene i butikken. -
Økologisk mjølkeproduksjon - langtidsstudier på Tingvoll gard 1991-2013
(Bioforsk Rapport;, Research report, 2014)Rapporten omhandler den økologiske mjølkeproduksjonen på Tingvoll gard. Tingvoll gard ligger i Tingvoll kommune på Nordmøre og eies av Norsk senter for økologisk landbruk. Hele gården ble godkjent for økologisk drift i ... -
Økologisk mjølkeproduksjon uten kraftfôr
(NIBIO RAPPORT;4(41) 2018, Research report, 2018-03-21)Det er økende interesse hos forbrukere for mjølk og mjølkeprodukt som er produsert uten bruk av kraftfôr med bare beite og konservert gras i fôrrasjonen. Rørosmeieriet AS, som foredler økologisk produsert mjølk, er interessert ... -
Økologisk produksjon av høstraps
(Journal article, 2024)Rapsfrø er etterspurt råvare til proteinfôr og olje til mat. Høstraps egner seg godt i vekstskifte med korn og åkervekster, men trenger lang veksttid. Eng som forgrøde gir størst mulighet for tidlig etablering. Med sine ... -
Økologisk sauehald - kort innføring
(Bioforsk FOKUS, Research report, 2012) -
Økologisk sauekjøttproduksjon i Troms og Finnmark – Statusrapport 2005
(Bioforsk rapport;1(55) 2006, Research report, 2006-06-01)Prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom forsøksringene i Troms og Finnmark og Bioforsk Nord Holt. I 2005, som er andre prosjektår, gikk det mye tid til gårdsbesøk og vurderinger av muligheter og begrensinger for omlegging ... -
Økologisk selvrekrutterende storfekjøttproduksjon − kort innføring
(Bioforsk FOKUS;7(5) 2012, Book, 2012)I økologisk landbruk er det et mål at drifta skal basere seg mest mulig på gårdens egne, lokale og fornybare ressurser. Fôret dyrkes uten lettløselig kunstgjødsel og kjemiske sprøytemidler. I husdyrholdet skal det legges ... -
Økologisk tilstand i kalkete bekker og innsjøer i Romeriksåsene 1989–2014
(Research report, 2018) -
Økologisk veksthusproduksjon i bakken
(NIBIO-rapport;8(32) 2022, Research report, 2022-03)Nytt regelverk for økologisk landbruk blir fra 2022 gjeldende i Norge via EØS-avtalen. Da blir det forbud mot å dyrke økologiske grønnsaker i avgrensa medium, med mindre plantene selges i potte til forbruker. Uavgrensa ... -
Økologiske dyrkingsmedia til veksthuskulturer.
(Bioforsk TEMA;, Research report, 2014)Veksthuskulturer stiller høye krav til dyrkingsmedier med hensyn til næring, struktur og stabilitet. Utvalget av godkjente økologiske dyrkingsmedia for norsk veksthusproduksjon er begrenset og har variabel kvalitet. ... -
Økologiske effekter av skogbrann
(Glimt fra skogforskningen;7-2004, Others, 2004) -
Økologiske egenskaper for noen utvalgte introduserte bartreslag i Norge
(Viten fra Skog og landskap;01/09, Research report, 2009-03)Økologisk kunnskap for et utvalg av introduserte bartrær er sammenstilt som et grunnlag for senere risikovurderinger. Bartreslagene har blitt plassert inn i såkalte profilskjema for å kunne vurdere hvorvidt deres egenskaper ... -
Økologiske epler – sunt og godt!
(Bioforsk TEMA;2(6) 2007, Research report, 2007)Økologiske epler dyrkes uten bruk av lettløselig kunstgjødsel og kjemisk-syntetiske sprøytemidler. Slike epler har et høyt innhold av vitaminer og antioksidanter. Epler med Ømerke er ikke vokset. Mange mener at de smaker ...