Blar i NIBIO Brage på tittel
Viser treff 4916-4935 av 9945
-
Markvärmeuttag och dess konsekvenser
(Journal article, 1985) -
Maskinell avvanning av torv.
(Journal article, 1935-10) -
Maskinell dyrking av myr.
(Journal article, 1953-10) -
Maskiner for drenering
(Journal article, 1984) -
Maskiner, metoder og kostnader ved maskinell grøfting av nybrott
(Journal article, 1956-04) -
Maskinkostnader og laglighetskostnader i våronna: Hvor stor redskapspark er det lønnsomt å ha i forhold til kornareal?
(NIBIO Rapport;3(158) 2017, Research report, 2017)Det er kjent at både utsatt såing og jordpakking i våronna reduserer kornavlinga. Tapet kalles gjerne for laglighetskostnad. Det er også kjent at en kan redusere denne kostnaden ved å øke kapasiteten per dag i våronn. Dette ... -
Maskinlæring til bildeanalyse
(NIBIO-pop;6(35) 2020, Journal article, 2020-09)Stadig oftere møter vi begreper som stordata, kunstig intelligens, maskinlæring, nevrale nettverk og dyp læring. Slike «smarte teknologier» har for lengst blitt en del av hverdagen vår – iblant også uten at vi vet det. ... -
Maskinringer i landbruket Forsøk på å få i gang prøvedrift i Vestfold.
(Journal article, 1983) -
Maskintorv til Trondhjem
(Journal article, 1907-10) -
Maskintorvanlæggene og petroleumsforsyningen
(Journal article, 1917-12) -
Mass spectrometry reveals the presence of specific set of epigenetic DNA modifications in the Norway spruce genome
(Journal article; Peer reviewed, 2019-12-17)5-Methylcytosine (5mC) is an epigenetic modification involved in regulation of gene expression in metazoans and plants. Iron-(II)/α-ketoglutarate-dependent dioxygenases can oxidize 5mC to 5-hydroxymethylcytosine (5hmC), ... -
Mass trapping of the spruce bark beetle Ips typographus. Pheromone and trap technology
(Meddelelser fra Norsk institutt for skogforskning;38.3, Research report, 1983-02) -
Massehåndtering og potetcystenematode
(Journal article, 2023)Potetcystenematode (PCN) er en karanteneskadegjører som utgjør en stor risiko for norsk potetproduksjon, både fordi den vil gjøre stor skade og være svært vanskelig å bekjempe ved etablering. For å beskytte norsk potetproduksjon ... -
Mat og industri 2000 Status og utvikling i norsk nærings- og nytelsesmiddelindustri
(Mat og industri;1, Research report, 2000)Etter seks år med høy økonomisk vekst, var det klare tegn til stagnasjon i norsk økonomi i 1999. Til tross for lav aktivitetsvekst gikk likevel sysselsettingen litt opp. Aktuelle prognoser viser en relativt svak vekst i ... -
Mat og industri 2001 Status og utvikling i norsk nærings- og nytelsesmiddelindustri
(Mat og industri 2001;1, Research report, 2001)År 2000 ble et typisk konsolideringsår for norsk økonomi etter den langvarige høy-konjunkturen som tok slutt i 1998. Bruttonasjonalproduktet (BNP) i alt økte med 2,2 prosent fra 1999 til 2000 og for Fastlands-Norge med 1,8 ... -
Mat og industri 2009. Status og utvikling i norsk matindustri
(Mat og industri;2009, Research report, 2009-04)Norsk matindustri er en sentral aktør i den norske matkjeden og en stor bidragsyter til verdiskaping i norsk industri. Norsk matindustri er Norges nest største industribransje etter verkstedindustrien og står for 19 prosent ... -
Mat og industri 2010. Status og utvikling i norsk matindustri
(Mat og industri;2010, Research report, 2010-04) -
Mat og industri 2011 - Status og utvikling i norsk matindustri
(Mat og industri;2011, Research report, 2011-09)Norsk matindustri produserer varer hovedsakelig til det norske forbrukermarkedet og er en sentral, og en helt nødvendig del av en komplett verdikjede for mat. Matindustrien er en stor avtaker av produkter fra norsk ... -
Mat og industri 2012. Status og utvikling i norsk matindustri
(Mat og industri;2012, Research report, 2012-09)Norsk matindustri produserer varer hovedsakelig til det norske forbrukermarkedet og er en sentral, og en helt nødvendig del av en komplett verdikjede for mat. Matindustrien er en stor avtaker av produkter fra norsk ... -
Mat og industri 2013. Status og utvikling i norsk matindustri
(Mat og industri;2013, Research report, 2013-10)Norsk matindustri produserer varer hovedsakelig til det norske forbrukermarkedet og er en sentral del i en av de få komplette verdikjeder i Norge, verdikjeden for mat. Matindustrien er en stor avtaker av produkter fra norsk ...