Now showing items 5816-5835 of 5930

    • Økologisk landskapsplan for Østmarka (og Sørmarka) - en faglig vurdering 

      Rolstad, Jørund (Oppdragsrapport fra Skog og landskap;03/2007, Research report, 2007)
    • Økologisk mat i de nordiske landene - tilgang på råvarer og faktorer som påvirker omsetning av økologisk mat 

      Solemdal, Liv; Friis Pedersen, Susanne (Bioforsk Rapport;, Research report, 2014)
      Det er samlet informasjon om markedet for økologisk mat i de nordiske landene. Ulikheter mellom landene er belyst ved å sammenligne faktorer som politiske mål og oppfølging av disse, innenlands produksjon av økologisk mat, ...
    • Økologisk mat i Forsvaret - Hva mener brukerne av Forsvarets messer om økologisk matservering? 

      Sørum, Helene; Solemdal, Liv (Bioforsk rapport;6(55) 2011, Research report, 2011-04-19)
      Det er gjennomført en spørreundersøkelse ved fire av Forsvarets avdelinger, for å finne ut hva brukerne mener om å servere økologisk mat i Forsvarets messer og hvilke holdninger de har til slik mat.
    • Økologisk mat i offentlig sektor 

      Knutsen, Heidi; Lyng, Ane Margrethe; Nymoen, Charlotte; Spissøy, Arild; Svennerud, Mads (NILF Notat;2007-4, Research report, 2007-02)
      I 2005 var 3,5 % av jordbruksarealene økologiske, og det var registrert 2 496 godkjente, økologiske produsenter i Norge. Andelen økologisk produksjon varierer mellom ulike landsdeler og produksjoner. Produksjonen av økologisk ...
    • Økologisk mat i storhusholdninger – hvorfor og hvordan? Introduksjon av økologisk mat ved St. Olavs Hospital 

      Solemdal, Liv; Birkeland, Liv (Bioforsk FOKUS;1(15) 2006, Research report, 2006)
    • Økologisk mat – bra for klimaet 

      Serikstad, Grete Lene (Bioforsk TEMA;2(15) 2007, Research report, 2007)
      Bruk av økologisk mat begrunnes ofte med argumenter om bedre helse og miljø. I økologisk matproduksjon bidrar lavere energiforbruk, oppbygging av organisk materiale i jord og ingen bruk av kunstgjødsel og kjemisk-syntetiske ...
    • Økologisk matproduksjon – energiforbruk 

      Serikstad, Grete Lene (Bioforsk TEMA;2(16) 2007, Research report, 2007)
      Energibruk bør inngå i vurdering av landbrukets miljøprofil. Minst mulig bruk av fossile energikilder er et mål i økologisk landbruk. Undersøkelser viser lavere energiforbruk i økologisk drift sammenlignet med konvensjonelt ...
    • Økologisk melk og meieriprodukter 

      Serikstad, Grete Lene (Bioforsk TEMA;2(8) 2007, Research report, 2007)
      Økologisk melk, rømme, ost og smør kommer fra kyr på økologiske gårder. Melka hentes og håndteres atskilt fra vanlig melk på meieriet, og emballasjen merkes med Ø-merket for at du som forbruker skal finne produktene i butikken.
    • Økologisk mjølkeproduksjon - langtidsstudier på Tingvoll gard 1991-2013 

      Strøm, Turid; Ebbesvik, Martha (Bioforsk Rapport;, Research report, 2014)
      Rapporten omhandler den økologiske mjølkeproduksjonen på Tingvoll gard. Tingvoll gard ligger i Tingvoll kommune på Nordmøre og eies av Norsk senter for økologisk landbruk. Hele gården ble godkjent for økologisk drift i ...
    • Økologisk sauehald - kort innføring 

      Ebbesvik, Martha; Grøva, Lise; Strøm, Turid (Bioforsk FOKUS, Research report, 2012)
    • Økologisk sauekjøttproduksjon i Troms og Finnmark – Statusrapport 2005 

      Røthe, Gunnlaug (Bioforsk rapport;1(55) 2006, Research report, 2006-06-01)
      Prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom forsøksringene i Troms og Finnmark og Bioforsk Nord Holt. I 2005, som er andre prosjektår, gikk det mye tid til gårdsbesøk og vurderinger av muligheter og begrensinger for omlegging ...
    • Økologisk selvrekrutterende storfekjøttproduksjon − kort innføring 

      Strøm, Turid; Ringdal, Grethe; Nafstad, Ola; Stokke, Tore; Svendsen, Asgeir (Bioforsk FOKUS;7(5) 2012, Book, 2012)
      I økologisk landbruk er det et mål at drifta skal basere seg mest mulig på gårdens egne, lokale og fornybare ressurser. Fôret dyrkes uten lettløselig kunstgjødsel og kjemiske sprøytemidler. I husdyrholdet skal det legges ...
    • Økologiske dyrkingsmedia til veksthuskulturer. 

      Verheul, Michel; Hanslin, Hans Martin (Bioforsk TEMA;, Research report, 2014)
      Veksthuskulturer stiller høye krav til dyrkingsmedier med hensyn til næring, struktur og stabilitet. Utvalget av godkjente økologiske dyrkingsmedia for norsk veksthusproduksjon er begrenset og har variabel kvalitet. ...
    • Økologiske effekter av skogbrann 

      Joner, Erik; Kjønaas, O. Janne (Glimt fra skogforskningen;7-2004, Others, 2004)
    • Økologiske egenskaper for noen utvalgte introduserte bartreslag i Norge 

      Øyen, Bernt-Håvard; Andersen, Heidi Lie; Myking, Tor; Nygaard, Per Holm; Stabbetorp, Odd Egil (Viten fra Skog og landskap;01/09, Research report, 2009-03)
      Økologisk kunnskap for et utvalg av introduserte bartrær er sammenstilt som et grunnlag for senere risikovurderinger. Bartreslagene har blitt plassert inn i såkalte profilskjema for å kunne vurdere hvorvidt deres egenskaper ...
    • Økologiske epler – sunt og godt! 

      Serikstad, Grete Lene (Bioforsk TEMA;2(6) 2007, Research report, 2007)
      Økologiske epler dyrkes uten bruk av lettløselig kunstgjødsel og kjemisk-syntetiske sprøytemidler. Slike epler har et høyt innhold av vitaminer og antioksidanter. Epler med Ømerke er ikke vokset. Mange mener at de smaker ...
    • Økologiske konsekvenser av hogstavfall til bioenergi 

      Hanssen, Kjersti Holt; Clarke, Nicholas (Glimt fra Skog og landskap;03/09, Research report, 2009)
      Regjeringen har som mål å øke bruken av bioenergi med 14 TWh innen 2020, altså omtrent en dobling av dagens nivå. Hogstavfall er en viktig ressurs for å nå dette målet. Men et intensivt uttak av hogstavfall kan påvirke ...
    • Økologiske produkter – spørsmål og svar 

      Serikstad, Grete Lene (Bioforsk TEMA;2(11) 2007, Research report, 2007)
      Her finner du svar på vanlige spørsmål som kundene stiller om økologiske produkter. Hva er økologisk landbruk? Hvorfor merpris? Er økologisk mat sunnere og mer miljøvennlig? Kan vi stole på kontrollen av slike produkter?
    • Økonomi i økologisk potetdyrking 

      Friis Pedersen, Susanne; Ebbesvik, Martha; Bysveen, Kari; Grøtta, Maud (Bioforsk TEMA;8(14) 2013, Research report, 2013)
      Agronomi, investeringsnivå og omsetningsform er de faktorene som mest påvirker økonomien i økologisk potetdyrking. Agronomiske tiltak som bedrer økonomien spenner vidt. I dette temaarket er det tatt med litt om arealets ...
    • Økonomi og arbeidsforbruk i produksjon av slaktekylling 

      Holien, Svein Olav (NILF Notat;2009-18, Research report, 2009-12)
      Produksjon av slaktekylling har økt sterkt de senere årene. For mange bønder har det som før var en tilleggsproduksjon til andre jordbruksproduksjoner, fått stadig større betydning. Forbruket av slaktekylling har økt sterkt, ...