Browsing NILF Rapport by Title
Now showing items 16-35 of 88
-
Fisk, mattrygghet og tekniske handelshindringer
(NILF Rapport;2001-11, Research report, 2001-05-15)Rapporten består av fire hoveddeler. I første del presenterer vi tema og problemstillinger. I andre del foretar vi en gjennomgang av SPS-avtalen, CAC og EØS-avtalen som formelle avtaleverk. Deretter ser vi nærmere på hvordan ... -
FOLA 2002: Landbrukspolitikk – forenkling og målretting
(NILF Rapport;2002-1, Research report, 2002) -
Forbudet mot kvantitative restriksjoner i GATT/WTO – muligheter og begrensninger relatert til handel med sjømat
(NILF Rapport;2003-1, Research report, 2003-03) -
Forsøk på å flytte ein koloss. Dei norske medlemskapsforhandlingane med EU på landbruksområdet 1993–94
(NILF Rapport;2007-1, Research report, 2007-01)Denne rapporten er eit resultat av intervju med 20 sentrale personar i tilknyting til dei norske medlemskapsforhandlingane med EU på landbruksområdet i 1993– 1994. Vurderinga er basert på intervju med representantar for ... -
Frukt og grønnsaker. Prisnivå og -utvikling 1989–2000
(NILF Rapport;2001-13, Research report, 2001-08)Denne rapporten omhandler prisutviklingen på poteter, grønnsaker, frukt og bær i Norge, i perioden 1989-2000. Det er sett på relativ og absolutt prisutvikling på produsentnivå og forbrukernivå, samt utvikling i marginer ... -
Globalt marked med nasjonale særpreg: Utredning om konkurransen i de nordiske mineralgjødselmarkeder
(NILF Rapport;2010-1, Research report, 2010-01) -
Grønn verdi. Lønnsom vekst for norsk frukt og grønt
(NILF Rapport;2014-3, Research report, 2014)Norske frukt- og grøntprodusenter utgjør kjernen i en stor, vekstkraftig og konkurranseutsatt verdikjede i norsk matsektor. Norsk frukt og grøntproduksjon må hele tiden tilpasse eget tilbud til konkurrerende import og har ... -
Hardangerepler under press. Nye konkurransesituasjoner – nye muligheter
(NILF Rapport;2001-7, Research report, 2001-03)Hovedmålsettingen for prosjektet har vært å kartlegge mekanismene som styrer omsetningen av norske epler, og samtidig drøfte nye måter å gjøre norske epler mer konkurransedyktig på. Fruktnæringa i Hardanger tok initiativet ... -
Importkonkurransen for bakervarer – økt konkurransekraft for norsk mel- og bakerbransje
(NILF Rapport;2001:1, Research report, 2001-01)Denne rapporten tar for seg importkonkurransen for bakervarer. Med importkonkurranse mener vi konkurransen mellom norskproduserte bakervarer og tilsvarende importprodukter. I de siste årene har det vært en stor økning i ... -
Importlisensiering under WTO. Praksis og regelverk med relevans for sjømatsektoren
(NILF Rapport;2003-4, Research report, 2003-04) -
Innovasjon i kjøttbransjen. Status, forutsetninger og suksesskriterier
(NILF-rapport;2013-2, Research report, 2013)Norsk kjøttbransje er viktig for verdikjeden for mat i Norge og sysselsetter i dag over 12 000 personer. Industrien står ovenfor store utfordringer knyttet til verdiskaping og fremtidig konkurransekraft. Både nasjonale og ... -
Internasjonale regimer og regulering av trygg mat
(NILF Rapport;2001:3, Research report, 2001-01)Temaet for denne rapporten er den internasjonale reguleringen av handelshindringer relatert til trygg mat («food safety»), som ble innført da WTO-avtalen trådte i kraft i 1995. Én del av rapporten går ut på å kartlegge ... -
International Trade and Guidelines on Equivalence and Mutual Recognition
(NILF Rapport;2005-1, Research report, 2005-08)The purpose of the report is to provide an overview of international guidelines dealing with the application of equivalence and mutual recognition as trade facilitating tools, focusing on the main aspects and application ... -
Kartlegging av arbeidskrafts- og kompetansebehov i matindustrien
(NILF-Report;, Research report, 2014)Det er gjennomført to undersøkelser for å kartlegge kompetansebehovet i matindustrien. En spørreundersøkelse rettet mot medlemsbedrifter i NHO Mat og Drikke og NHO Mat og Landbruk, og en kvalitativ undersøkelse rettet mot ... -
Kjøttpriser fra bonde til butikk. Utvikling i bruttomarginer på produkter av svin og storfe fra 1998 til 2001
(NILF Rapport;2001-10, Research report, 2001-05)Denne rapporten er utarbeidet for å belyse utviklingen i bruttomarginer i kjøttsektoren. Utgangspunktet for undersøkelsen var en rapport fra høsten 2000 som viste at prisene til bonde og engrosprisene på hele slakt falt ... -
Konkurransekraft i norsk RÅK-industri
(NILF Rapport;2001-4, Research report, 2001-01)Rapporten drøfter norsk RÅK-industri langs tre hovedlinjer; først hvor stor betydning RÅK-produksjonen har for norsk økonomi, dernest hvordan RÅK-industrien er sammensatt og hvor konkurranseutsatt den er, og til sist hvilke ... -
Konsekvenser for jordbruksproduksjonen av økte klimagassutslipp: Bidrag til den interdepartementale klimautredningen
(NILF rapport;C-005-90, Research report, 1990-10)Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning har i 1990 i samarbeid med Institutt for plantekultur, Institutt for hagebruk, Jordforsk, Norsk institutt for jord- og skogkartlegging og Statens plantevern utredet ... -
Kostnader ved å ha sau på innmarksbeite
(NILF Rapport;2003-3, Research report, 2003-03) -
Kostnader ved Salmonella – human salmonellose, overvåking og kontroll
(NILF Rapport;2002-7, Research report, 2002-08) -
Kostnadseffektivitet for tiltak mot fosfortap fra jordbruksarealer i Østfold og Akershus
(NILF Rapport;2010-2, Research report, 2010-04)