Sjokoladekonfekt med urter
Research report
Published version
![Thumbnail](/nibio-xmlui/bitstream/handle/11250/2445713/Bioforsk-TEMA-2013-08-17.pdf.jpg?sequence=5&isAllowed=y)
View/ Open
Date
2013Metadata
Show full item recordCollections
- Bioforsk TEMA [234]
Abstract
Hvem skulle tro at det å lage «godteri» kan skape rom for læring? I denne aktiviteten kan vi snakke om smeltepunktet og andre egenskaper ved sjokolade, lære å følge en oppskrift, diskutere smakstilsetninger i mat, reklame, innholdsfortegnelse og pris. Siden alle ingrediensene i sjokolade kommer fra andre land, kan aktiviteten gi kunnskap til å handle etter etiske og bærekraftige kriterium med hensyn til for eksempel produksjon og transport.
Ved å bruke planter fra skolehage som smakstilsetning eller pynt i sjokoladen, kan elevene drive produktutvikling. De fleste aktuelle læreplanmålene til aktiviteten er i fagene mat og helse og naturfag.