Omstillings‐ og innovasjonsevne i verdikjeden for mat
Research report
Permanent lenke
http://hdl.handle.net/11250/2501271Utgivelsesdato
2012-04Metadata
Vis full innførselSamlinger
Sammendrag
I henhold til Matkjedeutvalgets mandat, har dette notatet hatt til formål å se på omstillings‐ og innovasjonsevne i verdikjeden for mat, med følgende tre delmål:
• FoU innsats i matindustrien og myndighetenes bidrag til innovasjon og omstilling
• Samarbeid og konkurranse i verdikjeden, konsekvens for risikofordeling knyttet til innovasjon
• Dagligvarehandelens påvirkning på innovasjon og produktutvikling.
Notatet har hatt som formål å fremme problemstillinger knyttet til innovasjonsutfordringer i verdikjeden for mat, og hvordan styrkeforholdet i verdikjeden kan påvirke innovasjon og risiko. Notatet gir en oversikt over noen sentrale innovasjonstrender og myndighetenes og næringens tiltak for økt bruk av forskning og innovasjon i sektoren. Videre gis det en oversikt over risiko knyttet til verdikjedestruktur og innovasjon. Notatet er ment som et utgangspunkt for videre diskusjon om hvordan styrkeforhold i verdikjede og risikofordeling påvirker innovasjon, og i neste omgang hva slags effekt dette vil få for forbruker. Notatet har hatt et budsjett på 50 timer. Innenfor rammen av tildelte ressurser har vi har ikke hatt anledning til å gå i detalj på utviklingen i de enkelte sektorer, men viser til noen utviklingstrekk det kan være interessant å undersøke nærmere. Kilder som benyttes er i hovedsak offentlig tilgjengelige rapporter. […]