• norsk
    • English
  • norsk 
    • norsk
    • English
  • Logg inn
Vis innførsel 
  •   Hjem
  • Norsk institutt for bioøkonomi
  • Publikasjoner fra CRIStin - NIBIO
  • Vis innførsel
  •   Hjem
  • Norsk institutt for bioøkonomi
  • Publikasjoner fra CRIStin - NIBIO
  • Vis innførsel
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Effekt av ulike konserveringsmetoder for bygg på melkekvalitet i økologisk landbruk

Adler, Steffen Andreas; Randby, Åshild Taksdal
Research report
Published version
Thumbnail
Åpne
Planteforsk-GKe-2005-09-115.pdf (222.8Kb)
Permanent lenke
http://hdl.handle.net/11250/2505611
Utgivelsesdato
2005
Metadata
Vis full innførsel
Samlinger
  • Planteforsk Grønn kunnskap [120]
  • Publikasjoner fra CRIStin - NIBIO [3620]
Sammendrag
Effekten av tre ulike konserveringsmetoder for bygg på fôropptak og melkekvalitet i økologisk landbruk ble testet i et fôringsforsøk med cross over design med tre perioder á en uke. Kyrne ble tildelt 6,0 kg TS (førstekalvskyr 5,0 kg TS) av enten tørket bygg (Arve), valset bygg ensilert med melasse, eller valset bygg ensilert med syrer. I tillegg til bygg ble kyrne tildelt grassurfôr ad libitum og en mineral/vitamin-blanding. Forsøket ble gjennomført i Bodø i mars 2004. Alle de tre metodene konserverte bygget godt. Konserveringsmetoden hadde ingen innvirkning på det totale fôropptaket. Kyrne var i sen laktasjon og melkeproduksjonen var lav, men det var ingen forskjell i ytelse mellom konserveringsmetodene for bygg. Innholdet av råprotein var lavt i grassurfôret og derfor også i den totale fôrrasjonen. Dette resulterte i ekstremt lavt innhold av ammonium i vomma. Når kyrne fikk bygg ensilert med syrer hadde de et noe lavere proteininnhold i melka enn når de fikk tørka eller melasseensilert bygg. Bare én av 12 prøver av kveldsmelk fra kyr som fikk bygg ensilert med melasse hadde redusert sensorisk kvalitet. Følgelig ble, i motsetning til tidligere forsøk, ingen negative effekter av ensilert bygg på sensorisk melkekvalitet observert.
 
Effekt av ulike konserveringsmetoder for bygg på melkekvalitet i økologisk landbruk
 
Effect of barley preservation method on milk quality in organic farming
 
Utgiver
Planteforsk
Serie
Grønn kunnskap e;9(115H) 2005

Kontakt oss | Gi tilbakemelding

Personvernerklæring
DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

Levert av  Unit
 

 

Bla i

Hele arkivetDelarkiv og samlingerUtgivelsesdatoForfattereTitlerEmneordDokumenttyperTidsskrifterDenne samlingenUtgivelsesdatoForfattereTitlerEmneordDokumenttyperTidsskrifter

Min side

Logg inn

Statistikk

Besøksstatistikk

Kontakt oss | Gi tilbakemelding

Personvernerklæring
DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

Levert av  Unit