Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorJohansen, Astrid
dc.contributor.authorHjelkrem, Anne-Grete Roer
dc.date.accessioned2018-09-06T06:24:14Z
dc.date.available2018-09-06T06:24:14Z
dc.date.created2018-09-05T07:28:59Z
dc.date.issued2018-09
dc.identifier.isbn978-82-17-02157-5
dc.identifier.issn2464-1162
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2561071
dc.description.abstractI dette studiet har vi ved hjelp av livsløpsanalyse (LCA) analysert miljøeffektane av å produsere norsk svinekjøtt. Utgangspunktet for analysa har vore eit fiktivt gardsbruk, plassert i Stange kommune, med kombinert svineproduksjon (både smågris-og slaktegrisproduksjon) og med kornproduksjon (bygg, vårkveite og havre) der gjødsla frå svinebesetninga blir utnytta. Som utgangspunkt analyserte vi eit tradisjonelt opplegg der grisane fekk kraftfôrblandingar tilpassa behovet som einaste fôr. Soya utgjorde 8% kraftfôrblandinga på råvektbasis. Vi analyserte svineproduksjonen under to ulike alternativ: a) At dei norske kornråvarene i kraftfôret var produsert på garden eller på ein tilsvarande gard, b) At dei norske kornråvarene i kraftfôret kom frå husdyrfrie gardar med mineralgjødsel som einaste gjødselslag. I tillegg analyserte vi på tilsvarande måte svineproduksjonen på garden i ein situajson der arealgrunnlaget blei utvida til også å omfatte eng, og der engavlinga blei brukt i ein bioraffineringsprosess til å produsere grassaft som proteinfôr til slaktegrisane i besetninga. Pressresten (pulp) blei selt som grovfôr til lokale storfeprodusentar. I tillegg til grassaft fekk slaktegrisane kraftfôr med redusert innhald av soya (6%) samanlikna med standardblandinga. Samla ga denne fôrrasjonen dekning av slaktegrisane sitt næringsbehov, slik at tilvekst og produksjonsresultat var det same i begge produksjonsopplegga.....nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherNIBIOnb_NO
dc.relation.ispartofNIBIO Rapport
dc.relation.ispartofseriesNIBIO Rapport;
dc.subjectKlimagassutslippnb_NO
dc.subjectGreenhous Gas Emissionsnb_NO
dc.subjectKornnb_NO
dc.subjectGrainnb_NO
dc.subjectHusdyrgjødselnb_NO
dc.titleLivsløpsanalyser av norsk svinekjøttproduksjon med og utan heimeprodusert grassaft som fôrnb_NO
dc.title.alternativeLivsløpsanalyser av norsk svinekjøttproduksjon med og utan heimeprodusert grassaft som fôrnb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.description.versionpublishedVersionnb_NO
dc.subject.nsiVDP::Husdyravl, oppdrett, forplantning: 912nb_NO
dc.subject.nsiVDP::Livestock breeding, rearing, production: 912nb_NO
dc.source.pagenumber44nb_NO
dc.source.volume4nb_NO
dc.source.issue103nb_NO
dc.identifier.cristin1606759
dc.relation.projectNIBIO - Norsk institutt for bioøkonomi: 8576.422 / 10657nb_NO
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel