dc.contributor.author | Heltoft, Pia | |
dc.date.accessioned | 2018-10-15T06:47:05Z | |
dc.date.available | 2018-10-15T06:47:05Z | |
dc.date.created | 2018-10-12T09:31:02Z | |
dc.date.issued | 2018-10 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-17-02167-4 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2567913 | |
dc.description.abstract | Det er stort fokus på akrylamid i mat, da dette stoffet er mistenkt å være kreftfremkallende. Akrylamid dannes ved sterk oppvarming av blant annet potetprodukter. Pommes frites og chips er produkter som konsumeres av alle aldersgrupper, og det er derfor viktig å senke akrylamid nivåene. For å redusere innholdet et det behov for økt kunnskap om lagringsforhold og råvarekvalitet, og samspillet mellom disse faktorene. Ut fra tidligere undersøkelser er det grunn til å tro at luftsammensetningen under lagring kan være en viktig faktor. Målsettingen med prosjektet var å redusere akrylamidinnholdet i potetchips gjennom ny kunnskap om optimale lagringsforhold for poteter. Det var særlig fokus på betydningen av forhøyede karbondioksidnivåer, og samspillet mellom luftsammensetning og råvarekvalitet..... | nb_NO |
dc.language.iso | nob | nb_NO |
dc.publisher | NIBIO | nb_NO |
dc.relation.ispartof | NIBIO Rapport | |
dc.relation.ispartofseries | NIBIO rapport;4(111) 2018 | |
dc.subject | Sukker | nb_NO |
dc.subject | Sugar | nb_NO |
dc.subject | Akrylamid | nb_NO |
dc.subject | Acrylamide | nb_NO |
dc.subject | Poteter | nb_NO |
dc.subject | Potatoes | nb_NO |
dc.subject | Lagring | nb_NO |
dc.title | Lagringsforholdenes betydning for mengde akrylamid i potetchips | nb_NO |
dc.title.alternative | Lagringsforholdenes betydning for mengde akrylamid i potetchips | nb_NO |
dc.type | Research report | nb_NO |
dc.description.version | publishedVersion | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Andre landbruksfag: 919 | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Other agricultural sciences: 919 | nb_NO |
dc.source.pagenumber | 28 | nb_NO |
dc.source.volume | 4 | nb_NO |
dc.source.issue | 111 | nb_NO |
dc.identifier.cristin | 1619900 | |
dc.relation.project | NIBIO - Norsk institutt for bioøkonomi: 274204 | nb_NO |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |