Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorHeltoft, Pia
dc.date.accessioned2018-10-15T06:47:05Z
dc.date.available2018-10-15T06:47:05Z
dc.date.created2018-10-12T09:31:02Z
dc.date.issued2018-10
dc.identifier.isbn978-82-17-02167-4
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2567913
dc.description.abstractDet er stort fokus på akrylamid i mat, da dette stoffet er mistenkt å være kreftfremkallende. Akrylamid dannes ved sterk oppvarming av blant annet potetprodukter. Pommes frites og chips er produkter som konsumeres av alle aldersgrupper, og det er derfor viktig å senke akrylamid nivåene. For å redusere innholdet et det behov for økt kunnskap om lagringsforhold og råvarekvalitet, og samspillet mellom disse faktorene. Ut fra tidligere undersøkelser er det grunn til å tro at luftsammensetningen under lagring kan være en viktig faktor. Målsettingen med prosjektet var å redusere akrylamidinnholdet i potetchips gjennom ny kunnskap om optimale lagringsforhold for poteter. Det var særlig fokus på betydningen av forhøyede karbondioksidnivåer, og samspillet mellom luftsammensetning og råvarekvalitet.....nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherNIBIOnb_NO
dc.relation.ispartofNIBIO Rapport
dc.relation.ispartofseriesNIBIO rapport;4(111) 2018
dc.subjectSukkernb_NO
dc.subjectSugarnb_NO
dc.subjectAkrylamidnb_NO
dc.subjectAcrylamidenb_NO
dc.subjectPoteternb_NO
dc.subjectPotatoesnb_NO
dc.subjectLagringnb_NO
dc.titleLagringsforholdenes betydning for mengde akrylamid i potetchipsnb_NO
dc.title.alternativeLagringsforholdenes betydning for mengde akrylamid i potetchipsnb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.description.versionpublishedVersionnb_NO
dc.subject.nsiVDP::Andre landbruksfag: 919nb_NO
dc.subject.nsiVDP::Other agricultural sciences: 919nb_NO
dc.source.pagenumber28nb_NO
dc.source.volume4nb_NO
dc.source.issue111nb_NO
dc.identifier.cristin1619900
dc.relation.projectNIBIO - Norsk institutt for bioøkonomi: 274204nb_NO
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel