• Konkurransekraft i norsk RÅK-industri 

      Borgen, Svein Ole; Svennerud, Mads; Vengnes, Mari (NILF Rapport;2001-4, Research report, 2001-01)
      Rapporten drøfter norsk RÅK-industri langs tre hovedlinjer; først hvor stor betydning RÅK-produksjonen har for norsk økonomi, dernest hvordan RÅK-industrien er sammensatt og hvor konkurranseutsatt den er, og til sist hvilke ...
    • Konkurransesituasjonen for norsk bakervarebransje 

      Utgård, Jakob; Nordlund, Anders; Svennerud, Mads (NILF Notat;2009-7, Research report, 2009-04)
      Formålet med dette notatet er å beskrive status og utvikling på sentrale områder for bakervarebransjen, herunder sysselsetting, antall foretak, produksjonsverdi, import og eksport med mer, samt å vurdere de politiske ...
    • «Norsk laksenærings konkurranseevne» – En komparativ analyse av politiske rammevilkår i Chile og Norge 

      Kjesbu, Erland; Liabø, Lars; Pettersen, Ivar (NILF Rapport;2005-3, Research report, 2005-11)
      Havbruksnæringene i Chile og Norge er relativt nye næringer. Begge land har hatt en sentral rolle i utviklingen av en mer global havbruksnæring og er i dag dominerende i hver sine primære markedsområder for oppdrettslaks, ...
    • Perspektiver for en norsk kjøttindustri: Sammenligning av struktur i Norden 

      Kjuus, Johanne; Utgård, Jakob; Melhuus, Sigrid Hagerup; Svennerud, Mads (NILF Notat;2008-22, Research report, 2008-11)
      For å forstå forutsetningene for en konkurransedyktig norsk kjøttindustri har vi i dette notatet søkt å belyse kjøttindustriens utvikling i Norge sammenlignet med Sverige, Finland og Danmark, samt utviklingstrender i et ...
    • Spill om næring: Strategier for omstilling i matindustrien 

      Pettersen, Ivar; Kjuus, Johanne (NILF Rapport;2008-2, Research report, 2008-04)
      Norsk matsektor blir i økende grad internasjonalisert. Sektoren har stor og voksende marin mateksport, økende import, en stor del konkurranseutsatt foredlingsindustri og stadig strammere internasjonale forpliktelser rundt ...