Economy of forage-based cattle beef and milk production
Steinshamn, Håvard; Holmström, Kristina; Riuzzi, Giorgia; Hessle, Anna; Nadeau, Elisabet; Walland, Finn; Gottardo, Flaviana; Butler, Gillian
Research report
Published version
Permanent lenke
https://hdl.handle.net/11250/2738042Utgivelsesdato
2021-03Metadata
Vis full innførselSamlinger
- Divisjon for matproduksjon og samfunn [982]
- NIBIO RAPPORT [1471]
- Publikasjoner fra CRIStin - NIBIO [4500]
Sammendrag
For nokre av driftsystema vi granska i SusCatt-prosjektet undersøkte vi nærmare korleis ein overgang til meir grovfôrbasert fôring kan ha å seie for lønnsemda. Fem SusCatt-system blei vurdert, inkludert arbeidet i Sverige der en samanlikna effekt av rase og fôrstyrke på storfekjøttproduksjon av både oksar og kastratar frå mjølkekyr, og i Storbritannia med rein grovfôrbasert storfekjøttproduksjon frå ammekyr. I mjølkeproduksjonen, blei effekt av kraftfôrnivå på lønnsemd studert ved bruk av husdyrkontrolldata i Noreg og for italienske gardar effekten av å redusere mengde maissurfôr i rasjonen...