Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorHøberg, Eva Narten
dc.contributor.authorTørrissen, Per Theodor
dc.contributor.authorSteinrud, Marianne Myrnes
dc.contributor.authorSamuelsen, Else
dc.date.accessioned2021-09-06T06:44:25Z
dc.date.available2021-09-06T06:44:25Z
dc.date.created2021-09-03T08:29:35Z
dc.date.issued2021-09
dc.identifier.isbn978-82-17-02906-9
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2773620
dc.description.abstractStudieplan for fagskoleutdanningen Bærekraftige matopplevelser bygger på erfaringer fra studietilbud Mat og matkultur som ble tilbudt ved Høgskolen i Nesna i samarbeid med Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) (2005-2014). Planen er godkjent av NOKUT (2020), og viser oppbygging og innhold i et treårig utdanningsløp (90 studiepoeng) som fører kandidaten fram til tittelen fagtekniker i bærekraftige matopplevelser. Utdanningen består av seks emner og gir studentene praktisk og teoretisk kompetanse om utvalgte tema i alle ledd i verdikjeden, fra produksjon av råvarer, foredling og tilberedning fram til matopplevelse. Matopplevelsen omfatter i denne sammenheng både utvikling av måltidsopplevelser og matverksted/-kurs. Studenten får innsikt i matproduksjon i fortid og nåtid, biologi, biokjemi, kostholdsretninger, trender, markedssegment, konseptutvikling, opplevelsesdesign og kommunikasjon omkring mat og måltid. Studenten vil etter fullført utdanning kunne formidle bærekraftige matopplevelser, der hele verdikjeden ivaretas. Fagskoleutdanningen er utviklet i et samarbeid mellom Nordland fagskole, NIBIO, Mosjøen videregående skole og Vikgården AS. Arbeidet er finansiert gjennom midler fra Nordland fylkeskommune, Statsforvalteren i Nordland og Troms og Finnmark, Kompetanseutviklingsmidler for Arktisk landbruk og Landbruksdirektoratet. Det er også nedlagt en betydelig egeninnsats fra samarbeidspartene.en_US
dc.language.isonoben_US
dc.publisherNIBIOen_US
dc.relation.ispartofNIBIO Rapport
dc.relation.ispartofseriesNIBIO-rapport;7(146) 2021
dc.subjectBærekraftige matopplevelseren_US
dc.subjectMatproduksjonen_US
dc.subjectForelesningen_US
dc.subjectServeringen_US
dc.subjectLokale ressurseren_US
dc.titleStudieplan for fagskoleutdanning i Bærekraftige matopplevelseren_US
dc.typeResearch reporten_US
dc.description.versionpublishedVersionen_US
dc.source.pagenumber50en_US
dc.source.volume7en_US
dc.source.issue146en_US
dc.identifier.cristin1931018
dc.relation.projectNIBIO - Norsk institutt for bioøkonomi: 10757en_US
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel