Proteinforsyning frå eng – avling og avlingskvalitet
Journal article
Published version
![Thumbnail](/nibio-xmlui/bitstream/handle/11250/3070267/NIBIO_POP_2023_9_11.pdf.jpg?sequence=6&isAllowed=y)
View/ Open
Date
2023Metadata
Show full item recordCollections
- Divisjon for matproduksjon og samfunn [1031]
- NIBIO POP [310]
- Publikasjoner fra CRIStin - NIBIO [4576]
Original version
NIBIO POP. 2023, 9 (11), .Abstract
Avlingsnivået i økologisk dyrka eng er avhengig av ytre vekstfaktorar som jord og vêr, både om vinteren og i vekstsesongen. Vidare er botanisk samansetjing i enga, særleg innhald av kløver, gjødslingsnivå, alder på enga og tal slåttar viktig. Avlingskvaliteten er i stor grad påverka av dei same faktorane. Tidleg førsteslått, hyppig slått og høg andel kløver gir høg fôrverdi, høgt proteininnhald og høg proteinavling. Proteinforsyning frå eng – avling og avlingskvalitet