Proteinforsyning frå eng – avling og avlingskvalitet
Journal article
Published version
Permanent lenke
https://hdl.handle.net/11250/3070267Utgivelsesdato
2023Metadata
Vis full innførselSamlinger
- Divisjon for matproduksjon og samfunn [999]
- NIBIO POP [304]
- Publikasjoner fra CRIStin - NIBIO [4517]
Originalversjon
NIBIO POP. 2023, 9 (11), .Sammendrag
Avlingsnivået i økologisk dyrka eng er avhengig av ytre vekstfaktorar som jord og vêr, både om vinteren og i vekstsesongen. Vidare er botanisk samansetjing i enga, særleg innhald av kløver, gjødslingsnivå, alder på enga og tal slåttar viktig. Avlingskvaliteten er i stor grad påverka av dei same faktorane. Tidleg førsteslått, hyppig slått og høg andel kløver gir høg fôrverdi, høgt proteininnhald og høg proteinavling. Proteinforsyning frå eng – avling og avlingskvalitet