dc.contributor.author | Svennerud, Mads | |
dc.contributor.author | Smedshaug, Christian A. | |
dc.contributor.author | Rustad, Lars Johan | |
dc.contributor.author | Finci, Anel | |
dc.date.accessioned | 2023-12-04T12:00:28Z | |
dc.date.available | 2023-12-04T12:00:28Z | |
dc.date.created | 2023-12-04T11:14:54Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-17-03381-3 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11250/3105805 | |
dc.description.abstract | Rapporten tar for seg norsk selvforsyning for matvarer i perioden 1999-2021. Et lands evne til å brødfø seg selv med utgangspunkt i egne ressurser og produksjon kan være vesentlig for et lands beredskap, verdiskaping og motstandskraft i ulike situasjoner. Regjeringen har et mål om at Norge skal være 50 prosent selvforsynt, korrigert for importerte fôrråvarer. I dette prosjektet har idéen vært å konkretisere hva som skal til for å nå målet og hvor potensialet er for økt selvforsyning. Tre sektorer vurderes å ha et særlig potensial for å øke norsk produksjon; matkorn, norskandel i husdyrfôret og grønt (herunder potet og frukt). | |
dc.description.abstract | Norsk selvforsyning av matvarer - status og potensial | |
dc.language.iso | nob | |
dc.publisher | NIBIO | |
dc.relation.ispartof | NIBIO Rapport | |
dc.relation.ispartofseries | NIBIO Rapport | |
dc.title | Norsk selvforsyning av matvarer - status og potensial | |
dc.title.alternative | Norsk selvforsyning av matvarer - status og potensial | |
dc.type | Research report | |
dc.description.version | publishedVersion | |
dc.source.pagenumber | 80 | |
dc.source.volume | 9 | |
dc.source.issue | 137 | |
dc.identifier.cristin | 2208259 | |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |
cristin.fulltext | | |