Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorStenrød, Marianne
dc.contributor.authorBøe, Frederik
dc.contributor.authorHolten, Roger
dc.contributor.authorLang, Kathinka
dc.contributor.authorTorp, Torfinn
dc.date.accessioned2023-12-13T09:43:47Z
dc.date.available2023-12-13T09:43:47Z
dc.date.created2023-12-13T09:38:20Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.isbn978-82-17-03397-4
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3107294
dc.description.abstractDet nasjonale overvåkingsprogrammet JOVA (Program for jord- og vannovervåking i landbruket) overvåker nedbørfelt som er representative for de ulike jordbruksproduksjonene og –regionene i Norge og er valgt ut mht. klima, jordsmonn, driftspraksis og -intensitet. Det er i dette prosjektet analysert overvåkingsdata for et utvalg vannløselige og mobile plantevernmidler (MCPA, bentazon, metribuzin, metalaksyl) som har vært godkjent i mange år og som gjenfinnes ofte i vannmiljø og dermed utgjør et størst mulig datagrunnlag for å finne eventuelle sammenhenger mellom funn, værforhold og driftspraksis. De gjennomførte analysene viste imidlertid at dataene ikke er av et slikt format eller omfang at det er mulig å hente ut informasjon som kan benyttes direkte til praktisk veiledning for en mer bærekraftig bruk av plantevernmidler. Dette vil kreve mye mer detaljerte og tidkrevende analyser, eventuelt modellutvikling og modellsimuleringer, som ikke er forenlige med formålet med og ressursene tilgjengelig for dagens overvåking.
dc.description.abstractNedbørfeltovervåking som grunnlag for å forutsi transport av plantevernmidler. En analyse av mobile plantevernmidler fra Program for jord- og vannovervåking i landbruket (JOVA)
dc.language.isonob
dc.publisherNIBIO
dc.relation.ispartofNIBIO Rapport
dc.relation.ispartofseriesNIBIO Rapport
dc.titleNedbørfeltovervåking som grunnlag for å forutsi transport av plantevernmidler. En analyse av mobile plantevernmidler fra Program for jord- og vannovervåking i landbruket (JOVA)
dc.title.alternativeNedbørfeltovervåking som grunnlag for å forutsi transport av plantevernmidler. En analyse av mobile plantevernmidler fra Program for jord- og vannovervåking i landbruket (JOVA)
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber50
dc.source.volume9
dc.source.issue148
dc.identifier.cristin2212729
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel