Blar i NIBIO Brage på tittel
Viser treff 4933-4952 av 9950
-
Mat og industri 2001 Status og utvikling i norsk nærings- og nytelsesmiddelindustri
(Mat og industri 2001;1, Research report, 2001)År 2000 ble et typisk konsolideringsår for norsk økonomi etter den langvarige høy-konjunkturen som tok slutt i 1998. Bruttonasjonalproduktet (BNP) i alt økte med 2,2 prosent fra 1999 til 2000 og for Fastlands-Norge med 1,8 ... -
Mat og industri 2009. Status og utvikling i norsk matindustri
(Mat og industri;2009, Research report, 2009-04)Norsk matindustri er en sentral aktør i den norske matkjeden og en stor bidragsyter til verdiskaping i norsk industri. Norsk matindustri er Norges nest største industribransje etter verkstedindustrien og står for 19 prosent ... -
Mat og industri 2010. Status og utvikling i norsk matindustri
(Mat og industri;2010, Research report, 2010-04) -
Mat og industri 2011 - Status og utvikling i norsk matindustri
(Mat og industri;2011, Research report, 2011-09)Norsk matindustri produserer varer hovedsakelig til det norske forbrukermarkedet og er en sentral, og en helt nødvendig del av en komplett verdikjede for mat. Matindustrien er en stor avtaker av produkter fra norsk ... -
Mat og industri 2012. Status og utvikling i norsk matindustri
(Mat og industri;2012, Research report, 2012-09)Norsk matindustri produserer varer hovedsakelig til det norske forbrukermarkedet og er en sentral, og en helt nødvendig del av en komplett verdikjede for mat. Matindustrien er en stor avtaker av produkter fra norsk ... -
Mat og industri 2013. Status og utvikling i norsk matindustri
(Mat og industri;2013, Research report, 2013-10)Norsk matindustri produserer varer hovedsakelig til det norske forbrukermarkedet og er en sentral del i en av de få komplette verdikjeder i Norge, verdikjeden for mat. Matindustrien er en stor avtaker av produkter fra norsk ... -
Mat og industri 2014. Status og utvikling i norsk matindustri
(Mat og industri;2014, Research report, 2014-10)Norsk matindustri er Norges nest største fastlandsindustri og har stor sysselsetting i distriktene med matindustribedrifter spredt ut over hele landet. Matindustrien er en stor avtaker av produkter fra norsk primærnæring, ... -
Mat og industri 2015. Status og utvikling i norsk matindustri
(NIBIO BOK;, Book, 2015-10-22) -
Mat og industri 2015. Status og utvikling i norsk matindustri
(Mat og industri;, Report, 2015)Norsk matindustri er en av Norges største fastlandsindustrier og har stor sysselsetting i distriktene med bedrifter spredt ut over hele landet. Matindustrien er en stor avtaker av produkter fra norsk primærnæring, og med ... -
Mat og industri 2016. Status og utvikling i norsk matindustri
(NIBIO Bok;2(10) 2016, Research report, 2016-10)Norsk matindustri er Norges største fastlandsindustri målt i omsetning, verdiskaping og antall sysselsatte. I matindustrien bearbeides produkter fra landbruk og fiske til matvarer, dyrefôr og drikkevarer. Matindustrien er ... -
Mat og Industri 2017 -Status og utvikling i norsk matindustri
(NIBIO BOK;3(12) 2017, Research report, 2017-11) -
Mat og Industri 2018 Status og utvikling i norsk matindustri
(NIBIO Bok;4(13) 2018, Research report, 2018-12) -
Mat og opplevingar i fjellet: Berekraftig bruk av lokale ressursar
(NIBIO Rapport 8(121) 2022;, Research report, 2022-09)Det er 69 fjellkommunar i Noreg og 29 tilliggjande fjellkommunar. Som fjellområde reknast areal som ligg over 700 m o.h. i Sør-Noreg og over 600 m o.h. i Trøndelag. Utmark dekker ein stor del av landarealet i Noreg, og ... -
Mat, matindustri og verdikjeder 2020. Status og utvikling i norsk matindustri og verdikjeder for matvarer
(NIBIO-rapport;7(67) 2021, Research report, 2021-03)The Norwegian food industry has over the past centuries constituted a growing share of a declining industrial sector in Norway. Seafood processing is a main driver of growth in the sector, although a dominating share of ... -
Matbehov og jordødeleggelse i et globalt perspektiv
(Journal article, 1986) -
Materialflyt av treprodukter i Norge – 1961-2019
(NIBIO-rapport;8(8) 2022, Research report, 2022-01)Skogen i Norge har et årlig netto opptak av CO2 tilsvarende nær halvparten av de nasjonale menneskeskapte utslippene. Skogens bidrag i klimasammenheng kan økes gjennom økt opptak av CO2 i skog, men også ved økt lagring av ... -
Matforsyningen og myrdyrkning
(Journal article, 1914-12) -
Matindustriens konjunkturundersøkelse 2016
(NIBIO Rapport;69/2016, Research report, 2016-05-12)I årets konjunkturundersøkelse for matindustrien er et hovedinntrykk at mange foretak som deltok i undersøkelsen oppnådde gode resultater i 2015. Dette gjelder særlig store foretak og foretak i kjøttbransjen og sjokolade- ... -
Matjord som levende kulturminne
(NIBIO-pop;6(47) 2020, Journal article, 2020-12)Noe av Norges mest produktive matjord er del av en levende kulturarv. Jordas kvalitet er et resultat av kontinuerlig jordforbedring gjennom mange hundre år. -
Matjordplan Brekkeski II
(NIIBO Rapport;5(123) 2019, Research report, 2019-11)Ved utvidelse av boligtilbud for personer med psykisk utviklingshemming Brekkeski II skal det utarbeides en Matjordplan for 5,7 daa på gnr 74 bnr 2. Landbruksforvaltning i Bærum kommune skal godkjenne matjordplanen. Jordloven ...