Blar i Bioforsk TEMA på forfatter "Dragland, Steinar"
-
Strutseving (Matteúccia struthiópteris (L.) Tod.) - en vanlig bregneart som kan bli en gourmetgrønnsak også i Norge. Litteraturoversikt
Dragland, Steinar; Odland, Arvid (Bioforsk TEMA;2(23) 2007, Report, 2007)Det finnes et landbruksprodukt som er sterkt etterspurt i deler av USA og Canada, men som synes å være nesten ukjent i Europa. Produktet har blitt beskrevet som ”en smakfull og næringsrik grønnsak”. Råvaretilgangen og ... -
Variasjoner i konsentrasjonen av antioksid-anter i fem viltvoksende plantearter høstet i fem distrikt fra sør til nord i Norge i 2005
Dragland, Steinar; Blomhoff, Rune (Bioforsk TEMA;1(46) 2006, Research report, 2006)Det er tidligere publisert undersøkelser av antioksidanter i norske planteprodukt (Halvorsen et al. 2002, Dragland et al. 2003), men det har ikke tidligere blitt utført analyser på samme planteart hentet fra ulike distrikt ... -
Variasjoner i rosenrot (Rhodiola rosea) fra 97 steder i Norge
Dragland, Steinar; Mordal, Ruth (Bioforsk TEMA;1(47) 2006, Research report, 2006)Rosenrot har i løpet av få år blitt et etterspurt råstoff for produksjon av tabletter, kapsler, ekstrakter m.m. som til sammen utgjør en vesentlig andel av omsetningen av kostholdsproduktene her i landet og også i flere ... -
Østersurt (Mertensia maritima L.) - en arktisk strandplante med et navn som beskriver smaken
Dragland, Steinar; Skarpaas, Olav (Bioforsk TEMA;1(27) 2006, Research report, 2006)Østersurt, oyster plant eller oyster leaf, - bare navnet kan sette i gang produksjonen av fordøyelsesvæsker i munn og mage. De saftige blågrønne bladene hevdes å smake som østers, og det skiller produktet fra de andre ...