• norsk
    • English
  • English 
    • norsk
    • English
  • Login
View Item 
  •   Home
  • Norsk institutt for bioøkonomi
  • Publikasjoner fra CRIStin - NIBIO
  • View Item
  •   Home
  • Norsk institutt for bioøkonomi
  • Publikasjoner fra CRIStin - NIBIO
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Økologisk gulrotproduksjon - agronomi og økonomi

McKinnon, Kirsty; Koesling, Matthias; Ebbesvik, Martha; Bysveen, Kari
Research report
Thumbnail
View/Open
Bioforsk-TEMA-2015-10-04.pdf (927.1Kb)
URI
http://hdl.handle.net/11250/2437473
Date
2015
Metadata
Show full item record
Collections
  • Bioforsk TEMA [234]
Abstract
Økologisk gulrot er etterspurt og kan dyrkes over store deler av landet. Landbruksdirektoratet melder at det er økende omsetning av økologiske grønnsaker og at det i store deler av året ikke er nok tilgang på norske, økologiske varer. Spesielt er det interesse for økologisk gulrot. Flere aktører ønsker å tilby norsk vare fremfor importert. Pris for vasket og pakket økologisk gulrot er god. Dyrking av gulrot kan by på faglige utfordringer, siden gulrot er sårbar for ugras og insekter som gulrotflue og gulrotsuger. Gulrot vokser langsomt i starten og det er avgjørende å legge til rette for en god start og god oppfølging gjennom hele sesongen. God agronomi og et godt driftsopplegg er forutsetninger for et godt økonomisk resultat. I denne artikkelen beskriver vi forhold som er viktige ved dyrking av økologisk gulrot og gir eksempler på økonomiske kalkyler.
Publisher
Bioforsk
Series
Bioforsk TEMA;

Contact Us | Send Feedback

Privacy policy
DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

Service from  Unit
 

 

Browse

ArchiveCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsDocument TypesJournalsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsDocument TypesJournals

My Account

Login

Statistics

View Usage Statistics

Contact Us | Send Feedback

Privacy policy
DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

Service from  Unit