Økologisk gulrotproduksjon - agronomi og økonomi
Research report
Permanent lenke
http://hdl.handle.net/11250/2437473Utgivelsesdato
2015Metadata
Vis full innførselSamlinger
- Bioforsk TEMA [234]
Sammendrag
Økologisk gulrot er etterspurt og kan dyrkes over store deler av landet. Landbruksdirektoratet melder at det er økende omsetning av økologiske grønnsaker og at det i store deler av året ikke er nok tilgang på norske, økologiske varer. Spesielt er det interesse for økologisk gulrot. Flere aktører ønsker å tilby norsk vare fremfor importert. Pris for vasket og pakket økologisk gulrot er god. Dyrking av gulrot kan by på faglige utfordringer, siden gulrot er sårbar for ugras og insekter som gulrotflue og gulrotsuger. Gulrot vokser langsomt i starten og det er avgjørende å legge til rette for en god start og god oppfølging gjennom hele sesongen. God agronomi og et godt driftsopplegg er forutsetninger for et godt økonomisk resultat. I denne artikkelen beskriver vi forhold som er viktige ved dyrking av økologisk gulrot og gir eksempler på økonomiske kalkyler.