Rabarbra. Eit litteraturoversyn med vekt på innhald av eplesyre og oksalsyre
dc.contributor.author | Børtnes, Gunhild | |
dc.date.accessioned | 2018-05-08T13:47:05Z | |
dc.date.available | 2018-05-08T13:47:05Z | |
dc.date.issued | 2010 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-17-00647-3 | |
dc.identifier.issn | 0809-8654 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2497660 | |
dc.description.abstract | Rabarbra høyrer til slekta (Rheum L.), og av dei finst det kring 50 artar viltveksande i Sentral- Asia, Kina, Sibir og Vest-Asia. I Kina har rabarbra vore dyrka i 5000 år, medan den er ein relativt ny kulturplante i Europa og Amerika (Clifford & Dale 1991). Den vart opphaveleg brukt som medisinplante, men sidan vart den også nytta som mat. | nb_NO |
dc.language.iso | nno | nb_NO |
dc.publisher | Bioforsk | nb_NO |
dc.relation.ispartofseries | Bioforsk TEMA;5(7) 2010 | |
dc.title | Rabarbra. Eit litteraturoversyn med vekt på innhald av eplesyre og oksalsyre | nb_NO |
dc.type | Report | nb_NO |
dc.source.pagenumber | 9 | nb_NO |
dc.source.volume | 5 | nb_NO |
dc.source.issue | 7 | nb_NO |
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
-
Bioforsk TEMA [234]