Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorPedersen, Susanne Friis
dc.date.accessioned2018-07-20T15:10:44Z
dc.date.available2018-07-20T15:10:44Z
dc.date.issued2011-12
dc.identifier.isbn978-82-17-00855-2
dc.identifier.issn0809-8654
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2506195
dc.description.abstractTomat (Lycopersicon esculentum) tilhører søtvierfamilien, Solanaceae, sammen med andre planter som paprika, potet, aubergine og chili. Navnet “lycopersicon” er gresk og henviser til lukten og til det røde fargestoffet, lycopen, som tomaten utvikler, når den modnes. Tomaten kom til Norden for ca. 300 år siden og har vært dyrket i Norge i godt og vel 100 år. Det er god grunn til å dyrke tomat: Tomat inneholder mye vitaminer, særlig C-vitamin, men også A-, B- og E-vitamin. Den er kilde til mineraler som kalium og fosfor. Dessuten har innholdsstoffer, som lycopen og flavonoider, en forebyggende helseeffekt. Dyrking kan starte med eget oppal av småplanter eller det kan kjøpes småplanter til utplantning. Utover oppstarten er det nødvendig å vite noe om klimastyring, gjødsling og vanning, stell av planter og plantevern. Disse temaene beskrives kort her. Avslutning av kulturen med høst og lagring er det siste punktet, som også er vesentlig i tomatdyrking. Det kan man lese om her.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherBioforsk Økologisknb_NO
dc.relation.ispartofseriesBioforsk TEMA;6(23) 2011
dc.titleDyrking av økologiske tomaternb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.source.pagenumber5nb_NO
dc.source.volume6nb_NO
dc.source.issue23nb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel