Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorPedersen, Susanne Friis
dc.date.accessioned2018-07-20T15:13:07Z
dc.date.available2018-07-20T15:13:07Z
dc.date.issued2011-12
dc.identifier.isbn978-82-17-00854-5
dc.identifier.issn0809-8654
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2506196
dc.description.abstractTomat er etter potet verdens mest dyrkede grønnsak. I Norge utgjør tomat den største andel av grønnsakareal i veksthus. Det konsumeres ca. 7 kg tomat i året pr person både konvensjonell og økologisk dyrket (OFG, 2011). Økologiske tomater utgjør 9 % av de økologiske grønnsaker, som er på markedet (SLF, 2011). Kravene til god kvalitet av tomater på markedet er definert. Det er for eksempel god smak, fasthet, modenhet, sunnhet og lagringsevne. Tomatens sunnhetsverdi i forhold til vår helse er dokumentert og dette beskrives kort Det finnes et stort utvalg av sorter og det er kommet flere økologiske frø til salgs. Noen av dem presenteres her. Krav til tomatsortene er blant annet robuste planter, avling, jevnhet. Det er både frø til kommersiell og privat bruk, så vel som frø til veksthus og til dyrking på friland.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherBioforsk Økologisknb_NO
dc.relation.ispartofseriesBioforsk TEMA;6(22) 2011
dc.titlePopulære økologiske tomaternb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.source.pagenumber6nb_NO
dc.source.volume6nb_NO
dc.source.issue22nb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel