Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorAsheim, Leif Jarle
dc.contributor.authorBakken, Anne Kjersti
dc.contributor.authorMittenzwei, Klaus
dc.contributor.authorPettersen, Ivar
dc.contributor.authorPrestegard, Sjur Spildo
dc.date.accessioned2020-01-03T13:13:58Z
dc.date.available2020-01-03T13:13:58Z
dc.date.created2020-01-03T12:38:57Z
dc.date.issued2019-12
dc.identifier.isbn978-82-17-02472-9
dc.identifier.issn2464-1162
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2634831
dc.description.abstractRapporten tar for seg effekten av redusert kjøttforbruk i fire ulike scenarier i et 10-årsperspektiv fra 2017 til 2027 for forbruk, import og produksjon av kjøtt sammenlignet med uendret kjøttforbruk per innbygger (referansebanen). Vurderingene skulle avgrenses til de fire hovedkjøttslagene storfe, svin, lam/sau og kylling. Deretter har en undersøkt hva det ville ha å si for arealbehovet for norsk fôrproduksjon i 2027 dersom kjøttforbruket per innbygger gikk ned fra nivået i 2017 med a) 10 prosent for alle kjøttslag og med b) 45 prosent for alle kjøttslag med unntak for fjørfekjøtt. Deretter var målet å drøfte hvor i landet areal vil gå ut av fôrproduksjon og hvilken matproduksjon som eventuelt kunne skje på disse arealene. Videre har en sett på konsekvenser av redusert kjøttforbruk for arbeidsforbruk og brukstall i jordbruket i 2027. En har dessuten analysert mulige konsekvenser av redusert kjøttforbruk for omsetning, sysselsetting og antall foretak i kjøttindustrien i 2027.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherNIBIOnb_NO
dc.relation.ispartofNIBIO Rapport
dc.relation.ispartofseriesNIBIO Rapport;5(170) 2019
dc.subjectArealbruknb_NO
dc.subjectLand-usenb_NO
dc.subjectScenariernb_NO
dc.subjectScenariosnb_NO
dc.subjectKonsekvensanalysernb_NO
dc.subjectSelvforsyningnb_NO
dc.titleKonsekvenser av redusert kjøttforbruk: Scenarioanalyser med vekt på endringer i selvforsyning, arealbruk og struktur i jordbruk og kjøttindustrinb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.description.versionpublishedVersionnb_NO
dc.subject.nsiVDP::Andre landbruksfag: 919nb_NO
dc.subject.nsiVDP::Other agricultural sciences: 919nb_NO
dc.source.pagenumber56nb_NO
dc.source.volume5nb_NO
dc.source.issue170nb_NO
dc.identifier.cristin1765848
dc.relation.projectNIBIO - Norsk institutt for bioøkonomi: 11425nb_NO
cristin.unitcode7677,1,0,0
cristin.unitcode7677,5,0,0
cristin.unitnameDivisjon for matproduksjon og samfunn
cristin.unitnameDivisjon for kart og statistikk
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel