dc.contributor.author | Asheim, Leif Jarle | |
dc.contributor.author | Bakken, Anne Kjersti | |
dc.contributor.author | Mittenzwei, Klaus | |
dc.contributor.author | Pettersen, Ivar | |
dc.contributor.author | Prestegard, Sjur Spildo | |
dc.date.accessioned | 2020-01-03T13:13:58Z | |
dc.date.available | 2020-01-03T13:13:58Z | |
dc.date.created | 2020-01-03T12:38:57Z | |
dc.date.issued | 2019-12 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-17-02472-9 | |
dc.identifier.issn | 2464-1162 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2634831 | |
dc.description.abstract | Rapporten tar for seg effekten av redusert kjøttforbruk i fire ulike scenarier i et 10-årsperspektiv fra 2017 til 2027 for forbruk, import og produksjon av kjøtt sammenlignet med uendret kjøttforbruk per innbygger (referansebanen). Vurderingene skulle avgrenses til de fire hovedkjøttslagene storfe, svin, lam/sau og kylling. Deretter har en undersøkt hva det ville ha å si for arealbehovet for norsk fôrproduksjon i 2027 dersom kjøttforbruket per innbygger gikk ned fra nivået i 2017 med a) 10 prosent for alle kjøttslag og med b) 45 prosent for alle kjøttslag med unntak for fjørfekjøtt. Deretter var målet å drøfte hvor i landet areal vil gå ut av fôrproduksjon og hvilken matproduksjon som eventuelt kunne skje på disse arealene. Videre har en sett på konsekvenser av redusert kjøttforbruk for arbeidsforbruk og brukstall i jordbruket i 2027. En har dessuten analysert mulige konsekvenser av redusert kjøttforbruk for omsetning, sysselsetting og antall foretak i kjøttindustrien i 2027. | nb_NO |
dc.language.iso | nob | nb_NO |
dc.publisher | NIBIO | nb_NO |
dc.relation.ispartof | NIBIO Rapport | |
dc.relation.ispartofseries | NIBIO Rapport;5(170) 2019 | |
dc.subject | Arealbruk | nb_NO |
dc.subject | Land-use | nb_NO |
dc.subject | Scenarier | nb_NO |
dc.subject | Scenarios | nb_NO |
dc.subject | Konsekvensanalyser | nb_NO |
dc.subject | Selvforsyning | nb_NO |
dc.title | Konsekvenser av redusert kjøttforbruk: Scenarioanalyser med vekt på endringer i selvforsyning, arealbruk og struktur i jordbruk og kjøttindustri | nb_NO |
dc.type | Research report | nb_NO |
dc.description.version | publishedVersion | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Andre landbruksfag: 919 | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Other agricultural sciences: 919 | nb_NO |
dc.source.pagenumber | 56 | nb_NO |
dc.source.volume | 5 | nb_NO |
dc.source.issue | 170 | nb_NO |
dc.identifier.cristin | 1765848 | |
dc.relation.project | NIBIO - Norsk institutt for bioøkonomi: 11425 | nb_NO |
cristin.unitcode | 7677,1,0,0 | |
cristin.unitcode | 7677,5,0,0 | |
cristin.unitname | Divisjon for matproduksjon og samfunn | |
cristin.unitname | Divisjon for kart og statistikk | |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |