Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorThomsen, Mette Goul
dc.contributor.authorIndergård, Erlend
dc.contributor.authorHeltoft, Pia
dc.contributor.authorGuren, Gerd
dc.contributor.authorWold, Anne-Berit
dc.contributor.authorLarsen, Hanne
dc.contributor.authorAsalf, Belachew
dc.date.accessioned2020-03-10T13:47:07Z
dc.date.available2020-03-10T13:47:07Z
dc.date.created2020-03-10T13:12:40Z
dc.date.issued2020-03
dc.identifier.isbn978-82-17-02531-3
dc.identifier.issn2464-1162
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2646249
dc.description.abstractI prosjekt OPTIROT samarbeider 26 produsenter, to kjøleteknologiselskaper, en sensorutvikler, en biopesticidutvikler, to emballasjeprodusenter, fire regioner under NLR, Gartnerhallen og fem forskningsinstitutter (Nofima, Sintef, NMBU, Århus universitet og NIBIO) i gjennomføring av undersøkelser for å redusere svinn under lagring av gulrot, kålrot og sellerirot. Sammendrag av arbeidspakkene: i) Optimal gjødsling med bor og kalsium for bedre lagringskvalitet. Det er testet ut 6 ulike metoder /tidspunkter for tildeling av bor. Vi så liten effekt av de ulike metodene og tidspunktene for tildeling av bor til knollselleri (felter LI & ST) og kålrot (felter APP & INN). Symptomene bormangel og brune flekker ses inne i røtten og bedømmes ved deling av roten. I begge kulturer var det stor variasjon mellom felt. For knollselleri var det størst forekomst av brune flekker og lavest andel friske røtter i ST, som hadde lavest Ca/B-forhold i blader, lavest innhold av Zn i blader og røtter og lavest pH. I kålrot var det symptomer på bormangel i begge felt i 2017, sterkest i INN. For begge felt var symptomene sterkest i behandlingr uten tilførsel av B. Andel friske røtter var lavest i INN. Vi anbefaler flere undersøkelser for å konkludere ytterligere....nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherNIBIOnb_NO
dc.relation.ispartofNIBIO Rapport
dc.relation.ispartofseriesNIBIO Rapport;6(31) 2020
dc.subjectGulrotnb_NO
dc.subjectCarrotnb_NO
dc.titleOPTIROT - Optimalisering av råvarer og teknikk for bedre kvalitet og redusert svinn under lagring av rotgrønnsaker.nb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.description.versionpublishedVersionnb_NO
dc.subject.nsiVDP::Planteforedling, hagebruk, plantevern, plantepatologi: 911nb_NO
dc.subject.nsiVDP::Plant breeding, horticulture, plant protection, plant pathology: 911nb_NO
dc.source.pagenumber112nb_NO
dc.source.volume6nb_NO
dc.source.issue31nb_NO
dc.identifier.cristin1800873
dc.relation.projectNIBIO - Norsk institutt for bioøkonomi: 256847nb_NO
cristin.unitcode7677,1,0,0
cristin.unitcode7677,3,0,0
cristin.unitnameDivisjon for matproduksjon og samfunn
cristin.unitnameDivisjon for bioteknologi og plantehelse
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel