dc.contributor.author | Thomsen, Mette Goul | |
dc.contributor.author | Indergård, Erlend | |
dc.contributor.author | Heltoft, Pia | |
dc.contributor.author | Guren, Gerd | |
dc.contributor.author | Wold, Anne-Berit | |
dc.contributor.author | Larsen, Hanne | |
dc.contributor.author | Asalf, Belachew | |
dc.date.accessioned | 2020-03-10T13:47:07Z | |
dc.date.available | 2020-03-10T13:47:07Z | |
dc.date.created | 2020-03-10T13:12:40Z | |
dc.date.issued | 2020-03 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-17-02531-3 | |
dc.identifier.issn | 2464-1162 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2646249 | |
dc.description.abstract | I prosjekt OPTIROT samarbeider 26 produsenter, to kjøleteknologiselskaper, en sensorutvikler, en biopesticidutvikler, to emballasjeprodusenter, fire regioner under NLR, Gartnerhallen og fem forskningsinstitutter (Nofima, Sintef, NMBU, Århus universitet og NIBIO) i gjennomføring av undersøkelser for å redusere svinn under lagring av gulrot, kålrot og sellerirot. Sammendrag av arbeidspakkene: i) Optimal gjødsling med bor og kalsium for bedre lagringskvalitet. Det er testet ut 6 ulike metoder /tidspunkter for tildeling av bor. Vi så liten effekt av de ulike metodene og tidspunktene for tildeling av bor til knollselleri (felter LI & ST) og kålrot (felter APP & INN). Symptomene bormangel og brune flekker ses inne i røtten og bedømmes ved deling av roten. I begge kulturer var det stor variasjon mellom felt. For knollselleri var det størst forekomst av brune flekker og lavest andel friske røtter i ST, som hadde lavest Ca/B-forhold i blader, lavest innhold av Zn i blader og røtter og lavest pH. I kålrot var det symptomer på bormangel i begge felt i 2017, sterkest i INN. For begge felt var symptomene sterkest i behandlingr uten tilførsel av B. Andel friske røtter var lavest i INN. Vi anbefaler flere undersøkelser for å konkludere ytterligere.... | nb_NO |
dc.language.iso | nob | nb_NO |
dc.publisher | NIBIO | nb_NO |
dc.relation.ispartof | NIBIO Rapport | |
dc.relation.ispartofseries | NIBIO Rapport;6(31) 2020 | |
dc.subject | Gulrot | nb_NO |
dc.subject | Carrot | nb_NO |
dc.title | OPTIROT - Optimalisering av råvarer og teknikk for bedre kvalitet og redusert svinn under lagring av rotgrønnsaker. | nb_NO |
dc.type | Research report | nb_NO |
dc.description.version | publishedVersion | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Planteforedling, hagebruk, plantevern, plantepatologi: 911 | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Plant breeding, horticulture, plant protection, plant pathology: 911 | nb_NO |
dc.source.pagenumber | 112 | nb_NO |
dc.source.volume | 6 | nb_NO |
dc.source.issue | 31 | nb_NO |
dc.identifier.cristin | 1800873 | |
dc.relation.project | NIBIO - Norsk institutt for bioøkonomi: 256847 | nb_NO |
cristin.unitcode | 7677,1,0,0 | |
cristin.unitcode | 7677,3,0,0 | |
cristin.unitname | Divisjon for matproduksjon og samfunn | |
cristin.unitname | Divisjon for bioteknologi og plantehelse | |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |