Show simple item record

dc.contributor.authorThomsen, Mette Goul
dc.contributor.authorIndergård, Erlend
dc.contributor.authorHeltoft, Pia
dc.contributor.authorGuren, Gerd
dc.contributor.authorWold, Anne-Berit
dc.contributor.authorLarsen, Hanne
dc.contributor.authorAsalf, Belachew
dc.date.accessioned2020-03-10T13:47:07Z
dc.date.available2020-03-10T13:47:07Z
dc.date.created2020-03-10T13:12:40Z
dc.date.issued2020-03
dc.identifier.isbn978-82-17-02531-3
dc.identifier.issn2464-1162
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2646249
dc.description.abstractI prosjekt OPTIROT samarbeider 26 produsenter, to kjøleteknologiselskaper, en sensorutvikler, en biopesticidutvikler, to emballasjeprodusenter, fire regioner under NLR, Gartnerhallen og fem forskningsinstitutter (Nofima, Sintef, NMBU, Århus universitet og NIBIO) i gjennomføring av undersøkelser for å redusere svinn under lagring av gulrot, kålrot og sellerirot. Sammendrag av arbeidspakkene: i) Optimal gjødsling med bor og kalsium for bedre lagringskvalitet. Det er testet ut 6 ulike metoder /tidspunkter for tildeling av bor. Vi så liten effekt av de ulike metodene og tidspunktene for tildeling av bor til knollselleri (felter LI & ST) og kålrot (felter APP & INN). Symptomene bormangel og brune flekker ses inne i røtten og bedømmes ved deling av roten. I begge kulturer var det stor variasjon mellom felt. For knollselleri var det størst forekomst av brune flekker og lavest andel friske røtter i ST, som hadde lavest Ca/B-forhold i blader, lavest innhold av Zn i blader og røtter og lavest pH. I kålrot var det symptomer på bormangel i begge felt i 2017, sterkest i INN. For begge felt var symptomene sterkest i behandlingr uten tilførsel av B. Andel friske røtter var lavest i INN. Vi anbefaler flere undersøkelser for å konkludere ytterligere....nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherNIBIOnb_NO
dc.relation.ispartofNIBIO Rapport
dc.relation.ispartofseriesNIBIO Rapport;6(31) 2020
dc.subjectGulrotnb_NO
dc.subjectCarrotnb_NO
dc.titleOPTIROT - Optimalisering av råvarer og teknikk for bedre kvalitet og redusert svinn under lagring av rotgrønnsaker.nb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.description.versionpublishedVersionnb_NO
dc.subject.nsiVDP::Planteforedling, hagebruk, plantevern, plantepatologi: 911nb_NO
dc.subject.nsiVDP::Plant breeding, horticulture, plant protection, plant pathology: 911nb_NO
dc.source.pagenumber112nb_NO
dc.source.volume6nb_NO
dc.source.issue31nb_NO
dc.identifier.cristin1800873
dc.relation.projectNIBIO - Norsk institutt for bioøkonomi: 256847nb_NO
cristin.unitcode7677,1,0,0
cristin.unitcode7677,3,0,0
cristin.unitnameDivisjon for matproduksjon og samfunn
cristin.unitnameDivisjon for bioteknologi og plantehelse
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record