Økt matproduksjon i Europa kan forringe naturmangfoldet i jordbrukslandskapet
Journal article
Published version
![Thumbnail](/nibio-xmlui/bitstream/handle/11250/2984523/NIBIO_POP_2022_8_6.pdf.jpg?sequence=5&isAllowed=y)
View/ Open
Date
2022-03Metadata
Show full item recordCollections
- Divisjon for kart og statistikk [564]
- NIBIO POP [310]
- Publikasjoner fra CRIStin - NIBIO [4576]
Original version
NIBIO POP. 2022, 8 (40), .Abstract
Karplanter, meitemark, edderkopper og ville bier ble registrert på økologisk og konvensjonelt drevne gårdsbruk i Nord-Østerdalen og i ni andre regioner i Europa. Semi-naturlige områder som kantsoner, skogholt og små ‘restarealer’ er av stor betydning for artsmangfoldet på gårdene. Modellering viser at det er begrenset potensial til å øke matproduksjon i Europa, og å gjøre det ved å dyrke opp nye arealer vil kunne gi et stort tap av arter.