dc.contributor.author | Milford, Anna Birgitte | |
dc.contributor.author | Prestvik, Anne | |
dc.contributor.author | Kårstad, Signe | |
dc.date.accessioned | 2019-09-02T08:15:46Z | |
dc.date.available | 2019-09-02T08:15:46Z | |
dc.date.created | 2019-09-02T09:16:29Z | |
dc.date.issued | 2019-09-02 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-17-02384-5 | |
dc.identifier.issn | 2464-1162 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2611944 | |
dc.description.abstract | Det meste av norsk økologisk frukt og grønt selges gjennom de store butikkjedene, men mange produsenter selger også gjennom såkalte alternative salgskanaler som andelslandbruk, Bondens Marked, spesialbutikker og restauranter. Denne rapporten er basert på en kvalitativ og kvantitativ undersøkelse av de to gruppene produsenter. Produsenter som bruker alternative salgskanaler, oppgir flere fordeler med dette. Kortere verdikjede og høyere betalingsvilje hos forbruker gir ofte høyere enhetspris for produsent, og lønnsomheten øker ved at det kan være lettere å få solgt varer som ikke tilfredsstiller standarder for størrelse, fasong og farge. Men alternative salgskanaler innebærer ofte mer arbeid og kostnader med markedsføring og transport for levering av varer, noe som kan redusere nettoinntekten... | nb_NO |
dc.language.iso | nob | nb_NO |
dc.publisher | NIBIO | nb_NO |
dc.relation.ispartof | NIBIO Rapport | |
dc.relation.ispartofseries | NIBIO Rapport;5(95) 2019 | |
dc.title | Produksjon og omsetning av økologisk frukt, bær og grønnsaker gjennom alternative salgskanaler | nb_NO |
dc.type | Research report | nb_NO |
dc.description.version | publishedVersion | nb_NO |
dc.source.pagenumber | 53 | nb_NO |
dc.source.volume | 5 | nb_NO |
dc.source.issue | 95 | nb_NO |
dc.identifier.cristin | 1720445 | |
cristin.unitcode | 7677,1,0,0 | |
cristin.unitcode | 7677,5,0,0 | |
cristin.unitname | Divisjon for matproduksjon og samfunn | |
cristin.unitname | Divisjon for kart og statistikk | |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |