Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorMilford, Anna Birgitte
dc.contributor.authorPrestvik, Anne
dc.contributor.authorKårstad, Signe
dc.date.accessioned2019-09-02T08:15:46Z
dc.date.available2019-09-02T08:15:46Z
dc.date.created2019-09-02T09:16:29Z
dc.date.issued2019-09-02
dc.identifier.isbn978-82-17-02384-5
dc.identifier.issn2464-1162
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2611944
dc.description.abstractDet meste av norsk økologisk frukt og grønt selges gjennom de store butikkjedene, men mange produsenter selger også gjennom såkalte alternative salgskanaler som andelslandbruk, Bondens Marked, spesialbutikker og restauranter. Denne rapporten er basert på en kvalitativ og kvantitativ undersøkelse av de to gruppene produsenter. Produsenter som bruker alternative salgskanaler, oppgir flere fordeler med dette. Kortere verdikjede og høyere betalingsvilje hos forbruker gir ofte høyere enhetspris for produsent, og lønnsomheten øker ved at det kan være lettere å få solgt varer som ikke tilfredsstiller standarder for størrelse, fasong og farge. Men alternative salgskanaler innebærer ofte mer arbeid og kostnader med markedsføring og transport for levering av varer, noe som kan redusere nettoinntekten...nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherNIBIOnb_NO
dc.relation.ispartofNIBIO Rapport
dc.relation.ispartofseriesNIBIO Rapport;5(95) 2019
dc.titleProduksjon og omsetning av økologisk frukt, bær og grønnsaker gjennom alternative salgskanalernb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.description.versionpublishedVersionnb_NO
dc.source.pagenumber53nb_NO
dc.source.volume5nb_NO
dc.source.issue95nb_NO
dc.identifier.cristin1720445
cristin.unitcode7677,1,0,0
cristin.unitcode7677,5,0,0
cristin.unitnameDivisjon for matproduksjon og samfunn
cristin.unitnameDivisjon for kart og statistikk
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel