Proteinforsyning frå eng – fôropptak og mjølkeproduksjon
Journal article
Published version
Permanent lenke
https://hdl.handle.net/11250/3070270Utgivelsesdato
2023Metadata
Vis full innførselSamlinger
- Divisjon for matproduksjon og samfunn [999]
- NIBIO POP [304]
- Publikasjoner fra CRIStin - NIBIO [4517]
Originalversjon
NIBIO POP. 2023, 9 (12), .Sammendrag
Kløverinnslaget er viktig for avlingsmengd og proteininnhald i økologisk dyrka eng. Kløver har også høg fordøyelegheit. Kyr et gjerne kløver og har høgare fôropptak og mjølkeproduksjon når surfôret er kløverrikt. På grunn av høgt proteininnhald i kløver, kan proteinutnyttinga i mjølkeproduksjonen gå ned med aukande innslag av kløver i rasjonen. Proteinforsyning frå eng – fôropptak og mjølkeproduksjon