SWOT-analyse av det norske landbaserte matproduksjonssystemets bidrag til matsikkerhet
Bonesmo, Helge; Bakken, Anne Kjersti; Flaten, Ola; Flø, Bjørn Egil; Gjerlaug-Enger, Eli; Henriksen, Trond Maukon; Hjelt, Anna Landrø; Johansen, Line; Maurset, Marie Uhlen; Stav, Helene; Steinshamn, Håvard; Svendgård-Stokke, Siri; Tufte, Torbjørn; Vatn, Synnøve
Research report
Published version
Permanent lenke
https://hdl.handle.net/11250/3070500Utgivelsesdato
2023Metadata
Vis full innførselSamlinger
- Divisjon for kart og statistikk [556]
- Divisjon for matproduksjon og samfunn [999]
- NIBIO RAPPORT [1472]
- Publikasjoner fra CRIStin - NIBIO [4517]
Sammendrag
Det norske landbasert matsystemet kan defineres som et system bestående av produksjon, foredling, transport og konsumpsjon av jordbruksprodukt. I denne rapporten presenteres resultatene av en SWOT-analyse med hensyn til norsk matsikkerhet av produksjonsdelen av matsystemet. Formålet med SWOT-analysen var å 1) avdekke de viktigste komponenter for å sikre bærekraft for norsk selvforsyning og hvilke trekk i matsystemet som kan svekke denne bærekraften, og 2) drøfte effekten av forventet politikkutvikling på disse komponentene, og klargjøre hvordan dette påvirkere selvforsyningen, dvs. evaluere selvforsyningens robusthet. SWOT-analyse av det norske landbaserte matproduksjonssystemets bidrag til matsikkerhet