Norsk selvforsyning av matvarer - status og potensial
Research report
Published version
Permanent lenke
https://hdl.handle.net/11250/3105805Utgivelsesdato
2023Metadata
Vis full innførselSamlinger
- Divisjon for kart og statistikk [587]
- NIBIO RAPPORT [1539]
- Publikasjoner fra CRIStin - NIBIO [4647]
Sammendrag
Rapporten tar for seg norsk selvforsyning for matvarer i perioden 1999-2021. Et lands evne til å brødfø seg selv med utgangspunkt i egne ressurser og produksjon kan være vesentlig for et lands beredskap, verdiskaping og motstandskraft i ulike situasjoner. Regjeringen har et mål om at Norge skal være 50 prosent selvforsynt, korrigert for importerte fôrråvarer. I dette prosjektet har idéen vært å konkretisere hva som skal til for å nå målet og hvor potensialet er for økt selvforsyning. Tre sektorer vurderes å ha et særlig potensial for å øke norsk produksjon; matkorn, norskandel i husdyrfôret og grønt (herunder potet og frukt). Norsk selvforsyning av matvarer - status og potensial