Økonomien i økologisk jordbruk
Research report
![Thumbnail](/nibio-xmlui/bitstream/handle/11250/2423615/NIBIO_RAPPORT_2016_2_124.pdf.jpg?sequence=6&isAllowed=y)
View/ Open
Date
2016-11-24Metadata
Show full item recordCollections
- Divisjon for kart og statistikk [564]
- Divisjon for matproduksjon og samfunn [1030]
- NIBIO RAPPORT [1498]
Abstract
I denne rapporten har vi tatt for oss lønnsomheten i økologisk dyrkning innen ulike norske produksjoner. En generell vurdering for alle produksjonene er at det er en økende etterspørsel etter økologiske produkter i markedet. Dette er en viktig forutsetning for motivasjon og økonomisk resultat.
Ulike ledd i verdikjeden for mat er tett knytt sammen og må vurderes i sammenheng. For å utvikle økologiske produksjoner, må det være interesse for dette lenger opp i verdikjeden og ikke minst blant forbrukerne. Innretning på tilskuddssystemet og tilskuddssatser sender også klare signaler om hvor mye økologiske produkter prioriteres av myndigheter.